Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Laminált padló alátétek...

Laminált padló alátétek sorrendje?

Figyelt kérdés

Laminált padlózni szeretnénk egy 14 m2-es hálószobát. Még csak betonozva van az aljzat. Vettünk Isofloor hőtükrös 5mm-es alátétet, illetve zöld lépésállót (2cm).

Ezeknek a sorrendjét illetve lerakási módját szeretném megtudni.

Kell hálózni a lépésállót a terhelés miatt? Párazárót olvastam, hogy kell, elvileg a hőtükrösben van ilyen funkció is.

okt. 26. 18:45
 1/7 A kérdező kommentje:

Attól tartok, hogy a 2cm-es lépésálló sokat tömörödik a szekrény és az ágy súlyától. Ez jogos? Ha igen mivel lehet kiküszöbölni?

Sosem használtunk még ilyet padló alá.

okt. 26. 18:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Jogos. 2cm-es alátét? Azt honnan? Ilyennel még sosem találkoztam. DE miért akarsz alá 2cm-t? Azt kell nézni egyébként, hogy milyen a sűrűsége, a profi floor extreme a bajnok ebben, 875kg/m3 a sűrűsége. Ha emelni kell szintet, akkor önterülő, más megoldás nem nagyon van. Van olyan önterülő, amit vastagon is lehet önteni. Egyébként is kellene önterülő, betonozott felület az esetek elsöprő többségében nem egyenes. Nem csak a bútor alatt fog süllyedni, hanem azon a nyomvonalon is, ahol sűrűbben közlekedsz, egy bizonyos mértékig ehhez igazodik majd a lamináltpadló, de egy idő után a nútok elfognak törni.
okt. 27. 08:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Nincs szintkülönbség, ami volt az a betonozás során ki lett egyenlítve.

Ez a 2cm-es egy lépésálló hungarocell féle, nem tudom mi a pontos neve. Szigetelés gyanánt raknánk alá. Csak nem tudom hálózni kellene e, hogy jobban eloszlassa a terhet és ne tömörödjön nagyon a bútorok súlya alatt.

Az önterülővel kapcsolatban egy kis segítségre lenne szükség. Milyen gyorsan szárad, illetve 14 m2-es területre hány zsákkal kellene, ha egyébként nagy szintkülönbség nincsen?

okt. 27. 11:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Betonra hotukrosfolia, ha nem osszeragaszthato a szelei akkor aluminium szalaggal lekell ragasztani az atfedeseknel, nelegyen hézag sehol. A zold alatet folia nem csak 2mm? Ha 2cm akkor az gondolom xps? Feleslegesnek tartok ekkorat ala, mivel az egesz lakas aljzatat akkor igazitani kell ehhez a + 2cm-hez.

Nem kell halozni semmit parketta ala.

Folia, szigetelo lemez, parketta.

Padloponozni akkor szukseges ha nem egyenletes az aljzatbeton. Egy zsak 3-4mm vastagsagban kb 4nm2-re eleg. Max 4cmig hasznalhato, vastagsagtol fuggoen 2-3nap utan burkolhato

okt. 27. 12:33
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem 2 mm, hanem 2 cm. Xps igen, mint kiderült. Nem kell igazítani hozzá semmit, mert ez egy különálló házrész.

A hőtükrös fólia ilyen harmonikaszerűen van összehajtva, majd akkor ezt ragasztjuk.

A kivitelezők elmondása alapján az xps-t csemperagasztóval tervezik lerakni, és erre hőtükrös fóliát, majd a padlót.

okt. 27. 12:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez is jarhato ut, bar a 2centis aljzatszigetelesnek csekely haszna van. 10-20centi eps-el van ertelme,
okt. 27. 17:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Fogalmam nincs, hogy miként fog viselkedni alatta az XPS. Az XPS is tud tömörödni. Az viszont biztos, hogy igaza van az előttem szólónak, 2cm XPS hőszigetelésben nem fog hozni olyan eredményt, amiért érdemes volna ezzel próbálkozni. 1. drága az XPS, 2. visszaszedni az aljzatot nem feltétlenül lehet sérülésmentesen.

Szóval nem biztos, hogy érdemes ezzel próbálkozni. Vegyetek hőtükrös alátétet, azt tegyétek le, illesztéseknél ragasszátok össze (gyári fele eleve ragasztós). Fázósabb lábú embereknek hideg az ilyen aljzat télen, de pl. nálam sincs aljzatszigetelés sehol sem a házban, én télen is elvagyok zokniban, nem fázik a lábam.

Az aljzatszigetelés az úgy néz ki, hogy van egy szerelőbeton, arra rákerül 10cm EPS legalább, majd erre rákerül még 10cm beton, helyesen így készül. Elméleti síkon eltudom képzelni azt, hogy ad annyi merevséget egy XPS-nek, ha 2-3 rétegben felkened EPS ragasztóval és hálózod, hogy nem zsugorodik majd érdemben az XPS a lamináltpadló alatt, de hát ilyen eljárás az ép.iparban nem létezik. Átlag 10 ezer/m2 a lamináltpadló, ilyen áron én nem szívesen kísérleteznék, de hát ahogy gondoljátok, meglehet próbálni. Mindenesetre ha megpróbáljátok, akkor miután felkentétek ragasztóval az XPS-t, arra a kopogó hang mérséklésének érdekében nem árt rátenni egy (lehetőleg szintén hőtükrös) vékony alátétet.

Az ép.iparban utólagos aljzatszigetelés létezik, csak ahhoz kőzetgyapotot használnak. A Rockwoolnak van erre hőszigetelése, de ezzel jelentősen emelkedik az aljzatszint és csak melegburkolatok alá használható. Ha ez nem probléma, akkor viszont lehet azzal kellene inkább próbálkozni. Ez úgy működik, hogy lekerül egy vékonyabb kőzetgyapot tábla, majd erre rákerül két rétegben nútféderes OSB, kötésben.

okt. 28. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!