Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kondenzációs gázkazán 6körös...

Kondenzációs gázkazán 6körös padlófűtéssel és használati melegvízzel. Kell mellé külön keringető szivattyú? Nálatok is szereltek fel? És külső hőcserélőt? És külön tágulási tartályt?

Figyelt kérdés
Ez már a második ház, amit építek, felújítok, az elsőben semmi ilyen plusz dolog nem volt, ugyanaz a gázkazántípussal. Sőt az első ház 10-15 %-kal nagyobb volt, igaz ott nem padlófútéi volt., hanem radiátorok.Lehet át akar verni a szerelő ezzel a sok plusz cuccal?
okt. 24. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Jobb helyeken a gépészetet meg szokás tervezni.

Kiszamolni a teljesítmény igényt, méretezni a szerelvényeket, kialakitani a vezérlést...

okt. 24. 22:36
 2/8 A kérdező kommentje:
ez a tervezés eredménye amit láttam.....a kérdésre választ pld
okt. 24. 23:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Látni kellene a terveket ha már megtervezte az èpületgèpèsz mèrnök. Mert az a terv, nem amit egy szaki skiccel, vagy mond.

Kèrdès, hogy mit visz a szivattyú, mit választott le a hőcserèlővel, ès hova tette a tágulásit, amit ugye megint mèreteznek

okt. 25. 04:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Sajnos csak a "szaki skicc" tervei vannak. Nem új ház, csak felújítás, így nincs előírva mérnöki terv, és a szaki nem jelezte, hogy nem menne neki.....csak nekem lettek fenntartásaim..Persze , lehet, hogy igaza van, de ilyen bonyolult rendszert egy kis lakásnál még sehol senkinél nem láttam...A kérdésben leírva, hogy mit kellene, hogy "vigyen " a szivattyú, csak a padlófűtést és gondolom a használati melegvíz van külön....
okt. 25. 10:13
 5/8 anonim ***** válasza:

Már bocs, de a szaki, aki 10-ből 9 esetben egy csőszerelő tanfolyamot (se) végzett szakmunkás "így szoktuk" skicce nem terv.

Szerintem ne az épületgépészen spórolj amikor több milliót készülsz kiadni.

okt. 25. 12:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagy kèrdès, hogy a kazánba mi van beèpítve, szivattyú, tágulási, hőcserèlő. Ès milyen csatlakozások vannak kièpítve a kazánon gyárilag.

A padlófűtèsre azèrt figyelni kell. A körönkènti szabályozhatóság ok. Oda viszont alacsony vízhőfok kell, amit azèrt mèreteznek a ház hővesztesègère.

okt. 25. 12:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora a koronkenti cso hossz, mekkora az atmeroje? Itt kell szamolni nem csak hasrautes szeruen.

Azt hozza tennem hogy egy radiatoros futest ne hasonlitgass egy padlofuteshez. A plusz szivattyu sok esetben indokolt padlofutesnel, viszont a hőcserélő nem.

okt. 25. 23:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, közben szakértőt hívtam és kiderült a helyes megoldás...
nov. 4. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!