Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gazdasági melléképület kéményé...

Gazdasági melléképület kéményének elbontása engedélyköteles? Csak a tető síkja alá szeretnénk visszabontani

Figyelt kérdés
okt. 15. 15:55
 1/7 A kérdező kommentje:

Ezt irják:

Bontási engedély és bontás tudomásulvétele nélkül végezhető bontási

tevékenységek

4. Önálló (homlokzati falhoz rögzített vagy szabadon álló) égéstermék-elvezető kémény bontása, melynek

magassága a 6,0 m-t nem haladja meg.

na most a 6 métert honnan kell számolni?

okt. 15. 16:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak lakóépület elbontásáshoz kell engedély.A kéményt bontsad el,ledőlt,a maradványa padláson van.3 is lebontottunk.Pár évvel ezelőtt még kereste a kéményseprő.Igazolást adott nem létezik már.Kéményseprő sem jön,ha csak nem hívják.
okt. 15. 16:41
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm!
okt. 15. 17:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Véletlenül ledőlt, mert rossz állapotban volt. Nem te bontottad el, te csak a maradékot szedted le, hogy nehogy veszélyhelyzetet okozzon.
okt. 15. 21:53
 5/7 Meton ***** válasza:
0%
Szerintem a kémény akkor is kell, ha nem használod. Legalábbis én ezt hallottam, hogy minden házra kell kémény, gondolom, mert ez alapján adózik. Lehet persze, hogy rosszul tudom. Vagyis nem megoldás, ha ledől, mert vissza kell építeni.
okt. 20. 15:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Akár a melléképületet is elbonthatod, ha a területe nem haladja meg a 300 m2-t.

Elbontottam az udvar végében álló istálló, pajta, fészer együttest. Kb 250 m2 volt az alapterülete. A szomszéd kihívta a rendőrséget, építési hatóságot és mindenkit, akiről gondolta, hogy köze lehet ahhoz, hogy lebontom az épületet. Az építési hatóság embere ránézett az épületre, megjegyezte, nincs 300 m2, engedély nélkül bontható.

okt. 20. 15:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Jófej a szomszédod! Köszi a megerősítést, azóta már hűlt helye van a kéménynek. :D
okt. 20. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!