Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyibe kerül tető alá hozni...

Mennyibe kerül tető alá hozni egy 130m2-es házat?

Figyelt kérdés

Csak külső munkálatok lennének meg, főfalak, tető, külső nyílászárók meg minden ami ehez hozzájön természetesem mint pl alap, födém , stb.

Szigetelés nélkül és belső munkálatok nélkül.

Ha úgy szeretnék házat építeni hogy tető alatt legyen, hogy az állaga ne romoljon és a belső munkákat akkor végzem el mikor időm és pénzem van rá.

Mennyibe lenne benne mire cserép kerül rá és a külső nyílászárókat is beépítik?

Szeretnék egy házat de ha felújítandó házat veszek akkor azt is ugyan így csinálnám hogy újítom ahogy bírom, viszont ott kompromisszumot kell kötni, illetve a bontási munka is sok, ezért gondoltam egy új házra amit szerkezetkész állapotra hozok, majd a belső munkálatokat csinálom amikor birom.

okt. 6. 21:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez a teljes építési költség ~35-38%-a.

A fő folyamatokról számla kell, mert nem fogsz lakhatásit kapni.

okt. 7. 11:29
 2/10 anonim ***** válasza:
Igényeken sok múlik, de kb 40-50m-bol megvan.
okt. 8. 20:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekünk most 5 ablak + 1 bejárati ajtó 1.8mba került + munkadíj. Ebben benne volt a csincsilla üveg a fürdőbe és a redőnyök meg szúnyoghálók (motoros + alu redőny az utcai ablakokra). A tető pedig 95 nm-es házra kb 6 millió volt munkadíjjal együtt, de ugye ebben benne volt a bontás is. Ultra matt cserepes lemezt vettünk, ami a legdrágább fajta. De lehet könnyűszerkezetes házat építtetni, az szerintem most jelenleg megvan 30-40 millióból belső munkálatok nélkül.
okt. 12. 09:46
 4/10 A kérdező kommentje:

Csak a szerkezet tetővel együtt 30-40 millio? én 20at tippeltem volna mert ebben nincs benne belső falak, víz, villany, burkolat, gépészet.

Gyakorlatilag egy csupasz ház ami belul tök üres.

okt. 13. 02:49
 5/10 anonim ***** válasza:
A könnyűszerkezetes ház semmivel nem olcsóbb, mint a tégla. (ha jól van megépítve)
okt. 13. 07:11
 6/10 anonim válasza:
Válaszfalak ès ajtó ablak nèlkül mi most járunk 30 milliónál, 178 nm alapterületnèl (Hajdú Bihar). Válaszfalakat rakják kb. 1,5 millióból, ajtó-ablaknak mèg nem mentünk utána.
okt. 16. 23:12
 7/10 A kérdező kommentje:

30 millio reálisabb a 178m2 es háznál mint a 40-50 millio a 130m2esnél.

Valaki mondta hogy a cége 650.000ft/m2 áron vállalja teljesen készre, ami egy 178m2es háznál közel 116 millio lenne. Ehez képest a 30 millio szerkezetkés állapotig egy normális összeg

okt. 17. 12:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Minél nagyobb a ház a fajlagos m2 költségei nem líneársan, de csökkennek.

A 650000 valószínűleg az átlagos 90-100 m2-es házakra vonatkozik, de egy 70 m2-es simán lehet 700000 ft/m2, a 130 m2-es pedig 550-600000, a 180 m2 pedig 500000 ft/m2.

okt. 17. 15:50
 9/10 anonim válasza:

Több ismerősünk is mondta, hogy fúú biztos lesz vagy 100 millió, mire felèpítjük a házat (178 nm-t). Hát, a kivitelezőnk azt mondta, hogy simán reális egy 60-70 milliós költsèg. Ebbe a bútorozás, háztartási gèpek nincsenek benne, de az emberek valamièrt azt hiszik, hogy 100 millió alatt nem lehet èpítkezni.

Eleinte nèztünk eladó házakat, de 150-160 nm-t akartak rendre ilyen 70-80 millióèrt adni. Az elrendezèsük sem tetszett, volt amelyik penèszes volt, kicsi szobák, valahogy nem találtuk az igazit, plusz egyszerre ennyit pènzt elő sem tudtunk volna teremteni. Emiatt döntöttünk az èpítkezès mellett (telek már adott volt), aprajával, amikor tudunk rajta csinálni ezt-azt megtesszük, ès így olyan lesz, amilyenre mi szeretnènk.

okt. 18. 16:54
 10/10 A kérdező kommentje:

Nézegettem a felújítandó házakat, de 25-30 milliót simán elkérnek értük ott ahol én szeretnék vásárolni. Azt mondjak így is sok pénzt lehet sporolni az építéshez képest.

Masreszt amit irtal hogy ebben az esetben egyben kell kifizetni ennyit

okt. 18. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!