Milyen szerkezetű ház lehet?
Sziasztok!
Vásároltam egy könnyűszerkezetűházat (azt mondták az, fából készült), viszont most felújításnál elég fura dologba ütköztem.
A ház belsejétől indulva, a következő a rétegrendje:
1. osb lap, belül mindenhol
2. fekete kemény fólia (gondolom ez a párazáró),
3. fehér eps 5cm,
4. utána beton (?) - valami apró szemcsés szürke porózus/homokos kőzetnek tűnik..
5. ismét a fekete kemény fólia,
6. 5cm eps
7. majd kívül a háló+vakolat.
A házba fa anyagot nem láttam.. inkább fémvázat ez ki sem derült volna, ha nem lenne most a klíma felszerelés.
Nem vagyok jártas építkezésben, de ilyenről nem is hallottam. Szerintetek ez mi lehet? Láttatok már ilyet?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Építészt kellett volna hívnod hozzá...
Kívűlről jó a rétegrend, de a vázszerkezetbe tilos epst rakni, az 5 cm meg már akkor is kevés volt mikor épült. 2 réteg gipszkarton az előírás. Előtét falban kellett volna a gépészetet és elektromos kábeleket elhúzni a főfalba, nem pedig benne. Ezek közé az epst lehetetlen hézag mentesen bevágni, így a réseken szökik a meleg, nincs hanggátlása az epsnek, ez vezeti a hangot, tehát apró zajok is behallatszanak. Ha már az akkori előíások kb felét kihagyták, nem hinném ,hogy a kábel átvezetéseket jól csinálták meg, azaz szinte biztosan szelelnek az elektromos szerelvényeid.
Ha a vázszerkezet ilyen kókány, a nyílászáró beépítésnél nem hinném megvették volna azt amit kellett volna. Szinte biztosan csak purhabbal rakták be.
Add el minél hamarabb aztán vegyél egy normálisat. Konkrétan az főfalait szét kell szedned az összerakni normálisan technológiai utasításokat betartva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!