Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Lejjebb fog menni a építkezése...

Lejjebb fog menni a építkezések költségei?

Figyelt kérdés

Azt mondta nekem valaki hogy a cégük 650.000ft/m2 áron vállalja a családi házak felépítését. Ebben a telek nincs benne, a tervek sem, közmüvesítés sincs az árban ahogy a kapu és a kerítés sincs.

Ha brutto 100m2-es házat akar valaki akkor 65 millioból építik fel.

Ez rengeteg pénz mert 2010 körül 20 milliól lehetett építkezni, sőt még 2014-2015ben is voltak ismerőseim akik ennyiből kihozták.

Egy ismerős mondta hogy 30+ évig volt építőipari vállalkozó és mondta hogy ha sok volt a munka akkor drágább dolgoztak, ha kevés volt a munka akkor olcsobban is elvállalták.

Mondták hogy az anyagárak lejjebb mentek mert pl a faanyag drága volt a covid alatt és a munkadíjak is csökkenni fognak mert az emberek nem építkeznek és sok ház van amit évek óta nem tudnak befejezni.

szept. 25. 15:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Semmi sem lesz olcsóbb.Az alapvető élelmiszerek olcsóbbak lesznek ?

Egyátalán nem .

szept. 25. 17:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a 650 elég korrekt ár. 8-900-at is elkérnek már a cégek egy kulcsrakész kivitelért, amiben nincs semmi extra, csak az energetikai minimum követelmények.

Amúgy a munkadíj kezd felzárkózni az EU-hoz. Vállalkozóként nem találsz szakvégzett kőművest havi bruttó 7-800 alatt. Brazilokkal meg nem tudod feltölteni az állományod, mert annyi panaszod lesz, hogy nem győzöl visszajárni javítani.

szept. 25. 18:45
 3/7 A kérdező kommentje:

Egyik ismerősöm mondta hogy építőipari cégnél szakemberként 2600-t kap óránként, ami 6,6 eurónak felel meg. Ez messze van a nyugat-európai fizetésekhez.

Havi 500.000et sem keres, nemhogy 700-800 ezer forintot.

szept. 25. 19:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Jó, de szakmunkás vagy segéd? Nagyon nem mindegy.
szept. 25. 19:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Szakmunkás és ő a jobban keresők közt van a cégnél
szept. 25. 20:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos ilyen. Én új kerítést szerettem volna, 5 milliós árajánlatokat kaptam. Nagyon soknak találtam, de hasonló árakat kaptam, így rábólintottam, csak nyáron tudnak jönni. Mármint jövő nyáron.
szept. 25. 21:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Dehogy fog! Eddig az egyetlen esemény ami lenyomta az árakat rendszerváltás óta, az a 2008-as gazdasági világ vállság volt. Ekkor pedig nem kezdtek hirtelen építkezni azok a tömegek, akik várták a nagy lufi pukkanást. Pedig bekövetkezett..., ezért ezt ne akad, mert az mindenkinek nagyon rossz lesz!

A saját észrevételem az újonnan épülő utcákban , hogy egyre kisebbek a házak. Az átlag családok 5 éve 90-95 m2-es házat építettek 3 szoba + nappalival, jelenleg pedig felénk egy gyakoribbak a 75-85 m2-es 3 szoba+nappalis házak. Azaz a m2-el spórolnak az emberek. A te áraddal nézve 95 helyett 75, az 13 millió megtakarítás, azaz nem 61,75 hanem 48,75 millió.

okt. 5. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!