Kézi körfűrész 50 000 Ft. alatt, mit ajánlanátok?
Nekem Parkside-től van egy vezetékes meg egy aksis.
A legtöbb dologhoz jó az aksis. 5cm-ig bőven jó. 10cm-es gerendát annó már a vezetékessel vágtam. Bár most azt már gérvágóval.
Egyébként ha nem szimpatikus a lidl, akkor bármelyik felsorolt gép megfelelő lehet.
Mindegyik gépnek vannak előnyei és hátrányai is. Én Hikoki C7-BUM-ot használok. Az nem 50 ezres gép, hanem a duplája, de le volt akciózva és nem sokkal volt drágább, mint ez a kategória. A kínaiak is bőven 30 ezer felett kezdődnek, azok meg kotyognak. 2022. ősszel tönkrement egy közel 19 éves FERM fűrészem. Einhell-t (TC-CS 1410) választottam, de nem vált be, mert a fűrészlapnak a kerülete mentén cm-es holtjátéka volt, ami más gépnél max 1-2 mm. Azután min. 15 márka min. 30 féle gépét néztem meg. A legtöbb gépen nincs hasítóék, ami miatt romlik a fűrészpor elszívhatósága, mert ugye akkor a mozgó védőburkolaton is van egy vágás. Nem mindegy melyik gép mekkora és milyen kábellel van szerelve. Műanyag vagy gumi (H05 vagy 07RN-F) A Makitáknál írták, hogy minden poros lesz, hiába van a porszívó rajta. Meg ugye a román minőség ki tudja meddig tart, sok már rájuk a panasz. Én a Hikoki felé hajlottam, meg hajlok is, de az olcsóbbaknál szintén nincs hasítóék, meg valamelyik gépen műanyag a burkolat. Nem mindegy milyen kiképzésű a talp sem. Én azért felejtettem el ezt a húzok egy árhatárt gondolkodást. A mostani gépnek is vannak minimális apróságokból álló hátrányai. Az árukeresőn fenn a véleményem róla: [link]
Videókat is csináltam:
EINHELL probléma: [link] [link]
Hikoki C7-BUM: [link]
Helló 5/5 anonim! Köszönet a részletes beszámolóért. Tanulságos volt. Az „árhatár”-ra vonatkozó véleményeddel egyet értek. Az „50 000 Ft.”-os korlátot én is lazábban kezelem.
Pl. a Bosch GKS 190 minden műszaki paramétere megfelelne, az ára számomra is elfogadható. Az olvasott vélemények számosak és pozitívak, kivéve egyet. Miszerint a kisméretű talp miatt az asztalba szerelés problémás.
Ez utóbbi nálam szempont, mivel a gépet, előbb utóbb asztalba szeretném szerelni. Szerinted ez „talp méret” reális problémát jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!