Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kézi körfűrész 50 000 Ft....

Kézi körfűrész 50 000 Ft. alatt, mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Barkácsolás, bútorlap, pozdorja vágások, egyszerűbb ház körüli tevékenység segítése lenne a cél. Gerenda, favágás kizárt. Nézelődés, árukereső, YouTube, stb. Makita HS 6601, Makita HS 7601, HiKOKI C7ST kerül közelebb hozzám. Ezek közül,melyiket ajánlanátok? Vagy ebbe az árkategóriába volna más javaslatotok?

2024. júl. 12. 15:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem Parkside-től van egy vezetékes meg egy aksis.

A legtöbb dologhoz jó az aksis. 5cm-ig bőven jó. 10cm-es gerendát annó már a vezetékessel vágtam. Bár most azt már gérvágóval.

Egyébként ha nem szimpatikus a lidl, akkor bármelyik felsorolt gép megfelelő lehet.

2024. júl. 12. 15:39
 2/6 A nagy Levin ***** válasza:
A Makitával nem tudsz mellélőni.
2024. júl. 12. 15:45
 3/6 anonim ***** válasza:
A hikoki is jó. Szerintem egyikkel sem lősz mellé.
2024. júl. 12. 16:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Az 1050 W-os Makita HS6601, árban felzárkózik az 1710 W-os HiKOKI C7ST mellé. A Makita tudhat valami plust a HiKOKI-hoz képest? Vagy a HiKOKI-nak vannak gyengébb tulajdonságai?
2024. júl. 12. 18:04
 5/6 anonim válasza:
69%

Mindegyik gépnek vannak előnyei és hátrányai is. Én Hikoki C7-BUM-ot használok. Az nem 50 ezres gép, hanem a duplája, de le volt akciózva és nem sokkal volt drágább, mint ez a kategória. A kínaiak is bőven 30 ezer felett kezdődnek, azok meg kotyognak. 2022. ősszel tönkrement egy közel 19 éves FERM fűrészem. Einhell-t (TC-CS 1410) választottam, de nem vált be, mert a fűrészlapnak a kerülete mentén cm-es holtjátéka volt, ami más gépnél max 1-2 mm. Azután min. 15 márka min. 30 féle gépét néztem meg. A legtöbb gépen nincs hasítóék, ami miatt romlik a fűrészpor elszívhatósága, mert ugye akkor a mozgó védőburkolaton is van egy vágás. Nem mindegy melyik gép mekkora és milyen kábellel van szerelve. Műanyag vagy gumi (H05 vagy 07RN-F) A Makitáknál írták, hogy minden poros lesz, hiába van a porszívó rajta. Meg ugye a román minőség ki tudja meddig tart, sok már rájuk a panasz. Én a Hikoki felé hajlottam, meg hajlok is, de az olcsóbbaknál szintén nincs hasítóék, meg valamelyik gépen műanyag a burkolat. Nem mindegy milyen kiképzésű a talp sem. Én azért felejtettem el ezt a húzok egy árhatárt gondolkodást. A mostani gépnek is vannak minimális apróságokból álló hátrányai. Az árukeresőn fenn a véleményem róla: [link]

Videókat is csináltam:

EINHELL probléma: [link] [link]

Hikoki C7-BUM: [link]

aug. 5. 09:46
 6/6 A kérdező kommentje:

Helló 5/5 anonim! Köszönet a részletes beszámolóért. Tanulságos volt. Az „árhatár”-ra vonatkozó véleményeddel egyet értek. Az „50 000 Ft.”-os korlátot én is lazábban kezelem.

Pl. a Bosch GKS 190 minden műszaki paramétere megfelelne, az ára számomra is elfogadható. Az olvasott vélemények számosak és pozitívak, kivéve egyet. Miszerint a kisméretű talp miatt az asztalba szerelés problémás.

Ez utóbbi nálam szempont, mivel a gépet, előbb utóbb asztalba szeretném szerelni. Szerinted ez „talp méret” reális problémát jelent?

aug. 6. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!