Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Be lehet úgy költözni egy...

Be lehet úgy költözni egy házba ha nincs tejesen kész?

Figyelt kérdés

Régen sokan úgy építkeztek hogy épp hogy kész volt egy szoba, konyha, fürdő, már pakoltak is be de a többi szobában még aljzatbeton sem volt, azt utána csinálták meg.

Olvastam hogy használatbavételi engedélyhez be kell vakolni mindent, aljzatbeton kell, legalább egy kiállás ahol vizet lehet venni szóval a második fürdő nem kell hogy elkészüljön.

Ezt régen nem vették komolyan vagy illegálisan költöztek be a házukba az emberek?

Jártam olyan házban ahol az alaksor nem volt bevakolva és tárolónak használták. A házon belül jogilag lehet olyan rész amit nem számítanak lakott területnek és más vonatkozik rá?

júl. 7. 20:13
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

"Ezt régen nem vették komolyan vagy illegálisan költöztek be a házukba az emberek?"

Használatba vételi engedélynek törvényi feltételei vannak, ha azokat teljesíted akkor megkapod, ha nem akkor meg nem kapod meg. Teljesen mindegy hogy bent vagy nem laksz bent.

júl. 7. 20:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha kölcsönre van, ellenőrizhetnek. Ha saját-és családi segítség és magántulajdon, a kutyát sem érdekli.
júl. 7. 20:32
 3/10 A kérdező kommentje:

Használatba vételi engedély nélkül hogy költözhetnél be? Illegálisan biztos mert csak odacuccolsz de kétlem hogy lakcímkártyát kapsz arra a címre.

Szoval nem teljesen mindegy hogy bent laksz e vagy sem mert enélkül nem lakhatsz bent hivatalosan.

júl. 7. 20:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Csináltattál már életedben lakcímkártyát?? Megmondom: Nem. Menete: Be kell menni a kormány ablakba, bemondod a lakcímet,nevet, nyomtató indul lakcímkártya zsebbetesz.
júl. 7. 20:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Végül is a sajátod,nem fognak kilakoltatni az utcára.Lakni valahol csak kell.
júl. 7. 20:44
 6/10 A kérdező kommentje:

Szoval így bejelentkezhetnék bármilyen lakcímre?

Akkor mért van az hogy az albérleteseket nem engedi a főbérlő bejelentkezni ha nem is kell hozzá senki engedélye?

júl. 7. 20:48
 7/10 anonim ***** válasza:

Szoval így bejelentkezhetnék bármilyen lakcímre?

Elolvasod amiket írunk??

Sajátodról, és magán tulajdonodról volt szó, most már albérlőről és főbérlőről beszélsz. Mi következik? Nem , nem hiszem hogy például egy lopott házba büntetlenül be lehet jelentkezni.

júl. 7. 20:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Írtad hogy csak bemondok egy címet és nyomtatják a lakcímkártyát. Azt gondoltam hogy legalább tulajdoni lap, tulajdonos aláírása kell hozzá.
júl. 7. 20:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Használatbavételi engedély leginkább hiteles ingatlannál kell, egyébként beköltözhetsz,nem fognak megbüntetni.
júl. 7. 22:29
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Használatba vételi engedély nélkül hogy költözhetnél be?"

Fogtam a dobozokat és beköltöztem.

júl. 8. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!