Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen időintervallumot...

Milyen időintervallumot jelent a "záros határidőn belül" kifejezés?

Figyelt kérdés

A szomszédnak nincs kerítése, és többszöri felszólításra sem csinálta meg. Tegnap sokadik alkalommal átszökött a kutyájuk, de most jelentős kárt is okozott.

Én már feljelentettem volna őket többször is, a férjem a békésebb utat választotta, igaz többször szólt már ő is, hogy történjen valami.

Ma reggeli beszélgetésükkor a férjem mondta, hogy záros határidőn belül legyen ez megoldva, mert nem szeretnénk rosszban lenni, de most már tényleg elég volt úgy mindenből (nem csak a kerítés hiánya a probléma).

Az én értelmezésemben ez 2 hetet jelent, a férjem 1-2 hónapot mondott.

Tudom, hogy erre nincs pontos idő meghatározva, de szeretném tudni, mikor lehet emlékeztetni őket, hogy az idő rohadtul véges?

Köszönöm!

2024. jún. 2. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kerítést nem kötelező csinálni, arról viszont gondoskodnia kell, hogy a ti kertetekbe senki, és semmi ne menjen át.
2024. jún. 2. 21:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Írjatok nekik levelet, amiben mondjatok fix határidőt. A áros határidő nem konkrét szám.
2024. jún. 2. 21:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs kerítés, akkor hogy érted, hogy átszökik? Egyszerűen csak odamegy a ti telketekre is. Nem? Szerintem ilyen esetben nincs értelme határidőket megszabni, egy perc múlva se menjen át a kutya, kösse meg, vagy zárja be addig, amíg nem csinál esetleg kerítést.
2024. jún. 2. 23:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"záros határidőn belül" --> végtelen a rendelkezésre álló idő.

"2024.09.01" --> konkrét határidő

2024. jún. 3. 07:46
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor csináljatok ti kerítést.
2024. jún. 10. 23:20
 6/10 anonim ***** válasza:

5-ös!

Azt tudod, hogy az minimum több 100.000 Ft?

2024. jún. 11. 07:04
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Annyi ide tartozó előzmény van még, hogy többszöri kérés után mondtuk, hogy álljuk a kerítés felét. Közel 200.000 Ft értékben meg is vettünk sokmindent (arról volt szó, hogy a végén felezünk).

Úgy gondolom, nagyon jófejek és türelmesek voltunk.

Most jelenleg ott tartunk, hogy még SEMMI sem történt mindig.

Úgy gondoltam, hogy a hét végéig várok, és megkérdezem, sikerült -e valamit intézni.

Sajnos azt látom, ennek vége sosem lesz.

2024. jún. 11. 12:42
 8/10 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok, nem kell bonyolult drága kerítésre gondolni. 2-3 méterenként levertek a földbe hulladék vascsöveket, aztán csirkehálót rádrótoztok. Filléres dolog, arra pont jó lesz hogy a kutya ne menjen át rajta.

Az a baj, a mai világba mindent túlbonyolítanak azér drága, pedig az egyszerű dolgok a legjobbak.

De mondok mást: biztos tudtok szerezni hulladék deszkát, faléceket, vagy ha körbenéztek az udvarba, lehet hogy találtok is, azokat is fel lehet használni kerítésnek, csak szög kell meg kalapács.

2024. jún. 11. 21:46
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös (8-as)!

Köszönöm az ötleteket.

Mi se gondoljuk túl, de sajnos egy "gagyi" minőségű kerítéssel nem fogunk sokra menni a kutyák miatt (nálunk az egyik nagytestű), illetve 50 m hosszúság az, amit meg kell csinálni. Úgyhogy semmi túlbonyolításról nincs szó, hanem főként a biztonságról.

Az nem tartozott a jelenlegi témához, de leírom, pár éve betörtek hozzánk, és rajtuk keresztül jött be "látogató", így ennek a lehetőségét is szeretnénk a minimálisra csökkenteni, hogy legalább a mi oldalunkon legyen már egy akadály, ami ha nem is állítja meg, de feltartóztatja azt, aki nem a lapunkat használja. Szerencsére nem ért minket anyagi kár, mivel a férjem pont kint volt, mikor meglátta a mozgó alakot, de a kiérkező rendőr azt mondta, hogy ha lett volna kerítés, illetve a kutyák is kint lettek volna, nem jött volna addig sem az úriember.

Tudom, mostmár semmi akadály nem létezik a behatolók ellen, de szeretnénk nagyobb biztonságban tudni magunkat ezáltal is.

2024. jún. 13. 21:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Egy "gagyi" minőségű kerítés is több mint a semmi, kutya ellen bőven jó a javasolt csirkehálós megoldás, de ha 30cm magasságban faléceket felraktok pluszba, az már bolondbiztos. A vadak, szarvasok, őzek ellen készülő vadhálós kerítés sem erősebb ennél.

A válaszod második része viszont megváltoztatja a helyzetet, mivel betörésvédelem is a cél.

Ebben az esetben csak általános irányelveket lehet adni, mint pl. hogy a bemászás lehetősége legyen megnehezítve, vagyis a ma divatos, vizszintes deszkákkal burkolt megoldások kerülendőek, hiszen azok könnyen megmászhatóak létraszerűen. 50m hosszon egy ennek megfelelő masszív acélkerítés valóban nem olcsó, anyagára kb. 800ezer Ft, míg a csirkehálós megoldás 100-150ezerből kihozható. Úgy érzem, muszáj lesz nektek megcsinálni ha a biztonság fontos, nem vagyok meggyőződve arról hogy egy, a szomszéd által épített kerítés kielégítene betörésvédelmi szempontokat, a leírásod alapján nem tükröződik hogy célja lenne ez.

2024. jún. 13. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!