Mennyibe kerül kb egy komplett háztartás átköltöztetése az ország egyik pontjából a másikba?
Köszönöm!
Esetleg egy nagyjábóli összeget tud saccolni valaki, aki nemrég költözködött? Csak hogy mire készüljek, sosem csináltam még ilyet... százezer? Kétszáz? Három?
Első emeleti a lakás, ahonnan elköltözünk, és földszinti kertes, ahová.
Rengeteg a bútor, és elég sok lesz a doboz is a tárgyak miatt... bár a fürdőből csak a mosógép jön, a konyhából pedig csak egyetlen szekrény. A nappali, vendégszoba, előszoba viszont full zsúfolt, és onnan minden kéne...
Ijesztőnek tűnik, ráadásul haláleset miatti a költözés, szóval eléggé nagy a káosz, a gyász, és rajtam a teher az intézkedés miatt.
Nagyon nagy a szórás, de ez alsó hangon is 5-600.000Ft.
Volt már ilyenben részem, itt km díj, és óradíj is van a pakolás miatt.
Legalább 4 fő szokott jönni egy ekkora munkához, azoknak 6-8000Ft minimum az órabére, személyenként.
Amit csak tudtok, kis dobozos dolgokat, saját autóval vigyetek, hogy azért ne szàmoljanak fel pakolási díjat.
Ekkora km-nél olcsóbb alternatíva, ha magatok kibéreltek egy 3,5t furgont és 2 markos legényt megfogadtok segíteni, persze ha megoldható az úgy.
A "komplett háztartás" elég tág fogalom, ha egy egyszobás panel, az teljesen más, mint egy 3-4 szobás lakás, nem mindegy, milyen és mennyi berendezési tárgyat kell szállítani, ki csomagolja, stb.
Az egyetlen valamennyire megbízható infót akkor kapod, ha megkeresel (telefon, email) ezzel foglalkozó cégeket és árajánlatot kérsz tölük
Nem hiszem, hogy a bútorok beférnének mind egy furgonba. :\ És akkor még a dobozok... Három könyvespolc, 7-8 kisebb nagyobb szekrény, székek tengere, 3 íróasztal, egy ágy, mosógép, konyhaszekrény...
Basszus, fogalmam sincs, hogy fogjuk átköltöztetni mind, de majd lesz valahogy.
Gondolom, a cégek is találkoztak már monumentális feladattal, csak győzze az ember kifizetni.
Meg a tárgyakat összedobozolni...
Kérdező, nagyon nem ugyanaz ha mindent a költöztetőkkel akarsz megcsináltatni, csomagolást, cipekedést, szállítást, kipakolást is, vagy csak teherautó kell ami elviszi egyik pontból a másikba.
Pontosat a költöztető tud mondani neked annak függvényében, hogy te mit szeretnél.
Nekünk alig került pénzbe a költözésünk, mert egy ismerős szerzett teherautót, a barátok segítettek cipekedni. Az ismerősnek ment ajándék ital, a barátoknak meg tartottunk egy házavatós bulit cserébe. A teherautóba az üzemanyagot kellett fizetnünk és a dobozokat, zsákokat kellett beszereznünk amibe csomagoltunk. Meg persze később mi is mentünk segíteni a haveroknak költözéskor ugyanúgy.
A bedobozolást, összecsomagolást megcsinálom én, "csak" a bútorcipelés + elszállítás + becipelés kellene.
Sajnos nem opció az ismerős vonal, ráadásul ahonnan el kell hozni a dolgokat, iszonyú messze van (280 km). Nagyon örülnék, ha lenne egy baráti társaság, aki segíthetne, a szóba jöhető legjobb cimborák viszont hát/térd és gerincproblémásak, vagy aki nem, épp eltörte a bokáját, és nem vezethet.
Nekem 2.5 óra volt 42 000 ft. Osszesen 9 bútort (mosogep, asztal es tarsai) kellett elvinni kb 2 km-re. 2 koltoztetovel.
Csak butor, semmi mas.
Egy random budapesti cég kalkulátorával számoltam ki:
Kiállási díj 15.000 Ft
Felrakodás (4 fővel és 4 órával számolva): 58.800 Ft
Fuvarköltség: 280km x 2 (oda-vissza) x 300 Ft: 168.000 Ft.
Lerakodás: (4 fő, 4 óra): 58.800 Ft.
Összesen: 15.000 + 58.800 + 168.000 + 58.800 = 300.600 Ft.
Ez csak egy random cég random kalkulátor eredménye. Ne vedd kész tényeknek, minden cég eltérő ajánlatot fog adni. A 4 órás felrakodási időt és lerakodási időt csak betippeltem hasraütés-szerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!