Mennyiből lehet manapság felépíteni egy házat?
Kb ez a határ 65 millió 5% áfával: [link]
A többi pénzeteket elviszik az extrák, burkolatok, szaniterek, csapok, bútorok.
Nekem 95 m2-en 6 millió extra volt és 12,5 milliót vitt el a fűtéskész és a kész közötti szakasz egyedi bútorokkal. Viszont minden jóval átlag feletti volt 2 éve. Most kb az átlag lehet ennyi. Nincs garázsom.
Érdemes, mivel meg van a telketek. Kb. 120-130 nm es házat.
OFF Azért a kertrendezés egy külön történet lesz, nyugodtan számolhattok arra is 5 milliót és akkor alá is becsültem. Természetesen akkor, ha igényetek van rá, de, ha már ennyi pénzetek van és még félre is tudtok tenni ennyit havi szinten, akkor minimum csinálnék ciszternát szivattyú csatlakozási lehetőséggel.
Felénk talán talán 50nm kijön.
Egy ablak és egy erkély ajtót cseréltettem 3 millió forint volt.
6#
Téged kifejezetten jól lehúztak!
Nekem 75m2-es házra a rehau 3 rétegű melegperemes üvegezésű nyílászárók + Athenad rejtett tokos hőszigetelt alu redőnyök rovarhálóval kerültek ennyibe
2 db 60x60
1 db 120x60
4 db 120x150
2 db 150x150 osztott
1 db 180x240 teraszajtó
1 db 100x240 bejárati ajtó
Akkor kérj ajánlatot Internorm KV440 ablakra 2 napelemmel és redőnnyel mennyi és akkor még ott az erkély ajtó.
De semmi baj
Lehet meglepődsz rajta, de kértem, mert sokan mondták az a legjobb, meg legjobb hőszigetelés stb.
Aztán winwatt-al számolgattam megtérülést is de még az ükunokám idejében sem fog megtérülni a felára! A 3 rétegű üveg meg ugyan az, ennek is van hővédelme, belátásgátlása. Furán tükrös a felülete kívülről nézve, de nekem tetszik. Majd fogtam a felárat és felrakattam a tetőre 5,6 KW napelemet + klímát, a fennmaradó részből megvolt a méretre gyártott egyedi alu szerkezetes sávrolók és a tömör dió-tölgyfa étkező asztal 6 székkel.
Összességében nem jobb annyival szerintem, de akinek ez lényegtelen összeg az vegye csak meg. Gázzal fűtök, de szeretünk szaunázni, az meg zabálja az áramot.
Neked nem érte meg másnak meg mégis megéri érdekes.
Nekem is megérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!