Fi relé beszerelése tényleg nem javasolt régebbi hálózatra?
Sziasztok!
Vettünk egy lakást és réz vezetékek vannak a falban, viszont nem tudom mikoriak. Több nagyteljesítményű fogyasztó is van a lakásban, főzőlap, légkondicionáló, elektromos sütő.
A kapcsolótábla viszont elképesztően régi.
Cserélni szeretném, hogy legyen már fi relé is, azonban nem tudom jó ötlet-e, azt hallottam, hogy régebbi hálózatra telepítve fenn áll veszély, hogy folyamatosan leold.
A lakás tele van random falból kilógó vezetékekkel, amelyeken nincs, és úgy tűnik legalább egy évtizede nem volt semmilyen fogyasztó (főleg lámpa).
Merjek így új kapcsolótáblát és fi relét beszerelni?
Mindenképpen javasolt fi relé beszerelése. Meg akkor már a falból kilógó vezetékeket is rendezni kellene.
Elképzelhető hogy vannak olyan összekötések a hálózatban, amitől a fi relé le fog oldani, de ezeket a hibákat még kell keresni és javítani kell a beszereléskor.
Miért fokozná az üzembiztonságot n+1 fí relé?
A kötelező alap miért lenne szakmai csökevény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!