Szántòföld nellett lakók, mennyire büdös és meddig, ha a közelben trágyáznak?
Győri agglomerációban élek családi házban egy átlagos falu központi részén.
A faluk között termőföldek vannak, és az a helyzet, mikor híg trágyával trágyáznak, mindig mindenki megérzi, pedig én kb 3 km-re vagyok a legközelebbi trágyázott földtől. Egyetlen dolog véd meg tőle, ha van egy erdősáv a trágyázott terület és a lakóhelyed között, mert akkor a szagot a szél nem tudja bevinni a faluba.
Bár mindenféle jogszabálynak meg kell felelni, sőt hetekkel korábban kitűzik a trágyázás napját az önkormányzatok weboldalára, de a szélnek senki sem parancsol! Mert hiába trágyáznak éjjel, és reggelre már be is szántják, de ezeken a reggelelken bizony szarszagra ébredünk, ha nyitva volt az ablak. Vagy nem tudunk szellőztetni ébredés után.
Rosszabb a helyzet amikor valahol nagyüzemű állattartás van pl disznók, tehenek. Ilyenkor vannak olyan napok amikor a hígtrágya tárolot felkeverik, na ez rosszabb mint a trágyázás. Szerencsére ez engem nem érint mert megvéd tőle egy erdő, kb 8 km-re van tőlünk a disznó telep. A melletünk lévő falut nem védi az erdősáv...
Amúgy volt aláírás gyűjtés, többszöri lincselési kísérlet, de mindet az előírásoknak megfelelően csináltak!
Szerencsére évi 1-2 reggel ilyen csak, bár aki közvetlenül mellette lakik azok naponkon keresztül érzik! Azért tudom biztosan, mert minden nap mellette megyek el munkába menet. A beszántás csak az intenzitást csökkenti...
Ahol műtrágyát haználnak, ott ilyen probléma nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!