Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Nem sok ez kicsit 90nm aljzatb...

Nem sok ez kicsit 90nm aljzatbetonért?

Figyelt kérdés
Most kaptam meg az árajánlatot és az egyik tételnél kicsit kikerekedett a szemem... 90nm aljzatbeton munkadíj(!) önmagában 700.000Ft? A koncepció amúgy úgy fest hogy az illető a 2 segédjével keverné és húzná fel saját kezűleg az első emeletre a betont de 3 nap alatt így is végeznének. Valaki legyen szíves magyarázza el nekem hogy akkor most 75 ezer a napi díja egy segédnek vagy én ülök fordítva a lovon?:'D

jan. 11. 08:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%
Miért nem esztrikes céget keresel? Vagy mixert kérsz pumpával, akkor 2-3 óra alatt végeznek.
jan. 11. 08:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Az illetőt ismerjük, ő javasolta ezt a kivitelezési módot. Nekem az idő nem tényező, a pénz annál inkább:'D
jan. 11. 08:48
 3/12 anonim ***** válasza:
75%

"Nekem az idő nem tényező, a pénz annál inkább:'D"

Az idő pénz! 3 ember dolgozik 25-30 órát vagy 2 ember dolgozik 4-6 órát összesen + mixer költségek.

jan. 11. 08:56
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

4000-8800Ft között van az aljzatbetonozás m2 ára. Szóval a 7700Ft az nem kevés, ennél lehet, hogy kapnál jobb árajánlatot is, de lényegesen kevesebbre azért ne számíts és aki ennél feltűnőbben kevesebbet ad (szóval közelít a 4000-hez), ott azért nem kizárt, hogy olyan lesz a beton, hogy gyalázatos.

Ilyenbe, hogy hány nap meló, meg mennyit kap a segédmunkás, kár belemenni! Ebből 75 ezer nem esik le a 2 smk-nak, légy nyugodt!

Inkább az a kérdés, hogy milyen munkát végeznek, mert az nagyon nem mindegy, pláne ha végleges beton készül, azaz nem szerelőbetont csinálnak. Szóval lehet úgy is betonozni, hogy arra akár hidegburkolat esetében simán rákerülhet egyből a burkolólap, mert tökéletes tükröt húznak, de lehet úgy is, hogy még a gatyád rámegy utána az aljzatkiegyenlítőre!

jan. 11. 08:59
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen, kérdés hogy milyen munkát végeznek de erre sajnos csak azután kapok választ hogy kicsengettem a 7 kilót:'D de szerintem az azért kicsit meleg hogy 3 nap alatt szeretné megkeresni az átlag magyar havi jövedelmet, még akkor is ha olyan tükör az a beton hogy megborotválkozok benne
jan. 11. 09:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom, hogy tényleg ennyi emberben merül fel ez a kérdés itt gyakorin vagy egyetlen ember van aki örökösen kiírja ezeket a kérdéseket, mert ez a szórakozása... Hatszázezerszer még nem fogom leírni, de akkor utoljára megpróbálom.

Nézd, 700.000Ft 3 nap alatt, 233.330 Ft jut 1 napra. Ebből lejön a kiszállás, ami legyen napi 20 ezer forint (kb. annyival szoktak számolni egy kiszállást) 213.330 Ft-on osztoznak hárman (1 nap), napi 10 órát dolgoznak ép.iparban, az annyit tesz, hogy 21.330 Ft-on osztoznak hárman, mégpedig jellemzően úgy, hogy 3-3 ezret kap óránként a két smk, ha korrekt módon megvannak fizetve, és 15 ezret a kőműves. A 3 ezret megkapja a két smk, azt hazaviheti, de a 15 ezerből a kőművesnek úgy kell gazdálkodnia, hogy az összes, közeljövőben fellépő költséget is ki tudja abból gazdálkodni, ez nem mind az övé! Nem költheti el mindet! Eleve ha az smk-k nincsenek is bejelentve, mert azért az előfordul, de a kőműves viszont nyilván adózik maga után! Ha bedöglik a betonkeverő és motorcserés, akkor minimum ugrik egy 100-as, ha bármi elb....dik a kocsin, amivel helyszínre járnak, akkor azzal úgy gondolom te magad is tisztában vagy, hogy bármi is javítandó, pláne ha cserés, az súlyos összeg... Szóval hogy én nem értem miért így számol ezzel bárki is, hogy hát ezek az emberek ennyi pénzzel hazaballagnak 3 nap meló után. K....ra nem! Ahogy írtam, nem túl olcsón vállalták, ez tény, de amivel lehet ez alá menni árban az az, hogy csak 2 ezret fizet az smk-nak óránként és Ő maga megelégszik óránként 10.000-el, ezalatt tényleg nem vállal a tegnap még segédmunkás volt, ma már kőműves sem! Gondolom én a 420 ezret is még sokallnád 3 napi melóért, nem? :)

Ez egy kimondottan szar, nehéz fizikai munka, hogy nagyjából körülírjam, hogy miről van szó:

13.5 köbméter betonról beszélünk körülbelül. Ez azt jelenti, hogy 25.000 kg sódert kell a betonkeverőbe belapátolni, az csak kb. 6-8 ezer lapátolást jelent. Ez azt jelenti, hogy 4000kg cementet kell a betonkeverőbe belapátolni, ami további 1300-1500 lapátolást jelent. Ez azt jelenti, hogy 3000 liter vizet kell a betonkeverőbe beönteni, azaz ez kb. 300 vödör vizet jelent. No és mindez akkor azt jelenti, hogy 32 ezer kg betont kell vödrökben csigával felhúzni az 1. emeletre, majd ezt a 32 ezer kg betont kell vödörben elcipelni a helyére, ott kiönteni. Ez pedig hozzávetőlegesen 1300-1400 vödör, tehát 1300-1400x fordul meg a szerencsétlen azzal a vödörrel a feltételezem ablaknyílástól a helyszínig és 1300-1400x tölti meg a szerencsétlen és húzza fel a vödröt az 1. emeletre. Ez egy kib....ul gyötrelmes sz-r munka, és megkeres nálad 3 ezret óránként és boldog és azt hiszi, hogy megérte, aztán mikor megakar halni 50 évesen és azt se tudja hol fáj, akkor rájön, hogy nem érte meg. Egyébként ettől a kőműves sem menekül meg, mert neki meg a dereka és a térdei mennek tropára.

Ahogy más javasolta, kell keresni valakit olcsóbban, vagy tényleg hívsz egy komoly brigádot, pumix, és kész van pár óra alatt, nem kizárt, hogy akár olcsóbban, mert irdatlan időt lehet fogni azon, hogy kevert betont rendelsz!

jan. 11. 10:18
 7/12 A kérdező kommentje:

Kiszállás napi 20 ezer Ft, ez nekifutásból megbukott mert 1.5 km-re lakik az ipse. Most adjak neki 60 rongyot 1.5x2x3 azaz 10km-re, azért ez jópofa:D

Nem..420 ezer szerintem korrekt még azt mondom 5 kiló is az lenne de 7..azért héló..meg kicsit nehezen állnak össze nekem ezeket a járulékos költségek is, szal teszem azt megdöglik a betonkeverője rá kell locsolni 100 ezret akkor pl ha csak 1 hónapig járatta minden nap mielőtt meghalt akkor 3300Ft jut egy napra ergo 10 rongy az én 3 napom alatt amit ki kell fizetnie a 400 ezerből amit megkeresett 3 nap alatt, azért ne szórakozzatok már velem:'D meg beszarik a kocsija fizessem ki, akkor fizessem ki a csípő protézisét meg gyere angol tanárát persze, gazdálkodja ki, van miből..

Tisztában vagyok vele hogy ez mekkora volumenű munka és hidd el nem a segédmunkástól sajnálom a napi 25-30 rongyot..mert az még mindig 180 csak összesen a 700ból.

jan. 11. 10:53
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Vállalkoznod kellene akkor, ha úgy látod, hogy még közel a feléből/kétharmadából is k.... jól lehet élni, akkor kicsit több, mint a felével gyak. alá tudsz menni az összes kőműves vállalkozó ára alá. Ki sem látszanál a melóból és még jól is élnél, sőt még válogathatnál is!

Nem gúnyolódok, komolyan, próbáld meg!

Én nem írtam egy szóval sem, hogy te fizeted ki azt, ha valami bedöglik, hanem azt, hogy te is fizeted annak egy részét, és nem mondtam egy szóval sem, hogy a csípőprotézisét neked kell kifizetni, azzal nem számol egyik sem, sem a vállalkozó sem a segédmunkás, azt ingyen adja, én pl. ezt még pénzért se adnám, ennyi pénzért se! Én azt nem vitatom, hogy a kőművesek képesek nagy pofátlanságra is, ezért is írtam, kérj mástól is árajánlatot, és ezért is írtam tól-ig árat, kb. hogy vállalnak 1m2-t a kőművesek, szóval hogy tudd, hogy nem olcsó, de nem is az az ár, ami tényleg irreális lenne! Egy olyan merész feltételezést engedtem meg magamnak, hogy fogalmad nincs arról milyen jellegű munka ez, annyit tudok elhinni, hogy már láttál ilyesmit (de ez nem tartozott a kérdéshez), és azért ezt továbbra is feltételezem, nem sikerült meggyőznöd. Pláne kérj mástól is árajánlatot, ha még abban sem lehet megbízni, akit ismersz, mert egy adott vállalkozóhoz, melóshoz akkor érdemes max. ragaszkodni, ha ismered a munkáját!

jan. 11. 11:25
 9/12 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Birom az ilyen kérdéseket sokalljátok mennyit keres egy szakember nsponta. Miert azt nézik az emberek? Nem napi díjban egyezkedsz. És se soha . Van egy adott munka mondjon rá valamit ha tetszik elfogadom. Mindegy hogy két nap vagy 4. Most ha egy betonpumpás cég 620 ezerét egy nap alatt végez ott is kiszámolod a napidíjukat? És akkor választod a 700 ezres brigádot mert azoknak kevesebb a napidíja mégha többe is kerül?🤣 Több helyről tájékozódj és kész.
jan. 11. 11:51
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez így látatlanban inkább 4 emberes munka.
jan. 11. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!