Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Vásároltam épitési telket,4éve...

Vásároltam épitési telket,4éven belül házat építek rá. Emiatt illetékmentesnek kéne lennem. ügyfélkapun jött a levél hogy 15napon belül lehet fellebbezni a fizetésre,utána jogerőre vonatkozik, kicsúsztam a 15 napból.Akkor ki kell fizetni?

Figyelt kérdés
Gondolom direklt azért csinálták így hogy aki kevésbé jártas ebben, az elessen a kedvezménytől.betegség ünnep bármi közbeszólhat,de gondolom a nav ot nem fogja érdekelni..
2023. dec. 24. 22:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá a jegyzőnél.
2023. dec. 24. 22:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem "direkt azért csinálják", de a NAV nem gondolatolvasó, nem tudják, hogy te akarsz-e rá házat építeni rá 4 éven belül, vagy nem.

Éppen ezért az illetékmentesség nem automatikus, hanem neked önállóan kell nyilatkoznod, hogy építkezni fogsz.

2023. dec. 24. 22:54
 3/10 A kérdező kommentje:
Ez rendben van.de ha jogosult vagyok.és pàr nappal később jelzem mert beteg voltam.az sem érdekli őket
2023. dec. 24. 23:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Meg egyébként hiába küldtek ki Dec 8. An.20.an vettem észre, akkor nyitottam meg.tehat akkor vettem àt.most ők azt számolják határidőbe amikor elküldték?
2023. dec. 25. 00:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha december 8-án küldték, akkor a vélelmezett kézbesítés december 23-án állna be, de te december 20-án átvetted, így ez a kézbesítés időpontja, innen indul a benne rögzített határidő. Vagyis még bőven határidőn belül vagy. (Ráaádul most közigazgatási szünet is van...)
2023. dec. 25. 02:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Már az adásvételi szerződésben jelezni kellett volna.

A 15 nap nem erre való.

Az ügyvédednél reklamálj.

2023. dec. 25. 08:13
 7/10 anonim ***** válasza:

Ahogy 6-os írta, ezt már a vásárláskor jelezhette volna az ügyvéded és intéznie kellett volna ezt is. De már nem számít.

Ahogy 5-ös írta, még nem biztos, hogy tényleg kicsúsztál a fellebbezési határidőből, tehát próbáld meg rendezni az ügyet mintha még élne ez a 15 napos határidőd, maximum nem sikerül!

Ha jogerőre emelkedett is nem jelenti azt, hogy nem kérheted vissza a pénzt amikor majd építkezel 4 éven belül. Az illeték kiszabása után is évekig lehet kérni az illeték törlését vagy megfizetése esetén lehet visszaigényelni, ha a törvényben megadott feltételek teljesülnek. Itt olvashatsz erről részletesebben:

[link]

2023. dec. 25. 11:36
 8/10 anonim ***** válasza:

"pàr nappal később jelzem mert beteg voltam"

És úgy az egész adásvételt intézni nem voltál beteg? A 15 napos határidő nem jelenti azt, hogy csak abban a 15 napos időablakban lehet mindezt megtenni. Az csak a végső határidő, már jóval a 15 nap megkezdése előtt is lehet cselekedni, akár már egyből az adásvétellel egy időben.

2023. dec. 25. 12:33
 9/10 A kérdező kommentje:

Ez önkormányzati telek volt. bánatpénzt kellett utalni,levelet benyújtani vételi szándékkal,ezt követte a licit, más nem licitált,kaptam levelet hogy én nyertem a telek pályázatot, határidőig ki kellett fizetni a maradék összeget,ezt megtettem. nem volt ügyvéd. Azt hogy bizonyítom hogy 20.án nyitottm meg a levelet? rákattintok csak annyit mutat beérkezési idő:dec. 8

Fellebbezési lehetőségben az is szerepel hogy kézbesitéstől számolva 15 napig lehet. meg az is hogy beérkezéstől számolva 15 nap.semmi sem egyértelmű

2023. dec. 25. 20:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Az építési szándékot akkor kellett volna jelezni, amikor vásároltál, nem amikor már behajtanák. Az ügyvéded nem mondta?
2023. dec. 26. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!