Vásároltam épitési telket,4éven belül házat építek rá. Emiatt illetékmentesnek kéne lennem. ügyfélkapun jött a levél hogy 15napon belül lehet fellebbezni a fizetésre,utána jogerőre vonatkozik, kicsúsztam a 15 napból.Akkor ki kell fizetni?
Nem "direkt azért csinálják", de a NAV nem gondolatolvasó, nem tudják, hogy te akarsz-e rá házat építeni rá 4 éven belül, vagy nem.
Éppen ezért az illetékmentesség nem automatikus, hanem neked önállóan kell nyilatkoznod, hogy építkezni fogsz.
Már az adásvételi szerződésben jelezni kellett volna.
A 15 nap nem erre való.
Az ügyvédednél reklamálj.
Ahogy 6-os írta, ezt már a vásárláskor jelezhette volna az ügyvéded és intéznie kellett volna ezt is. De már nem számít.
Ahogy 5-ös írta, még nem biztos, hogy tényleg kicsúsztál a fellebbezési határidőből, tehát próbáld meg rendezni az ügyet mintha még élne ez a 15 napos határidőd, maximum nem sikerül!
Ha jogerőre emelkedett is nem jelenti azt, hogy nem kérheted vissza a pénzt amikor majd építkezel 4 éven belül. Az illeték kiszabása után is évekig lehet kérni az illeték törlését vagy megfizetése esetén lehet visszaigényelni, ha a törvényben megadott feltételek teljesülnek. Itt olvashatsz erről részletesebben:
"pàr nappal később jelzem mert beteg voltam"
És úgy az egész adásvételt intézni nem voltál beteg? A 15 napos határidő nem jelenti azt, hogy csak abban a 15 napos időablakban lehet mindezt megtenni. Az csak a végső határidő, már jóval a 15 nap megkezdése előtt is lehet cselekedni, akár már egyből az adásvétellel egy időben.
Ez önkormányzati telek volt. bánatpénzt kellett utalni,levelet benyújtani vételi szándékkal,ezt követte a licit, más nem licitált,kaptam levelet hogy én nyertem a telek pályázatot, határidőig ki kellett fizetni a maradék összeget,ezt megtettem. nem volt ügyvéd. Azt hogy bizonyítom hogy 20.án nyitottm meg a levelet? rákattintok csak annyit mutat beérkezési idő:dec. 8
Fellebbezési lehetőségben az is szerepel hogy kézbesitéstől számolva 15 napig lehet. meg az is hogy beérkezéstől számolva 15 nap.semmi sem egyértelmű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!