Mi a teendő, ha egy jó állapotú drótkerítésem van a lábszomszédnál, de ő másikat szeretne. (fából 600 000 Ft-ba kerül megkérte az árajánlatot és meg is rendelte). Ki kell fizetnem a felét?
50%-os! Attól, hogy pirost nyomkodsz, semmi nem változik. amit írtam, helytálló. De írd le a te verziódat. A kérdezőnek is hasznosabb lehet.
A kerítésekre pontos szabályok vannak, hogy melyik rész kinek a gondja, költsége. És igen, a hátsó kerítésnél fél-fél kerítés. Persze nem életszerű, ahogyan írtam, de a jog ezt fekteti le.
Nem kell fizetned.
A törvény arra kötelez, hogy legyen kerítés és az van.
Ha nem tetszik a szomszédnak az az ő dolga.
Nem csak nem kell fizetned, de ha ő másikat akár ahhoz is az engedélyed kell, ahogy előttem írták.
Csinálhat másikat a saját telkén a drótkerítés elé vagy írjatok egy papírt arról, hogy saját döntésével, saját költségén lecseréli a mostanit és utána neked nem kötelességed azt sem javítani, sem karbantartani, hogy ugyanolyan legyen. Neki kell festeni stb.
Ha akarod lehetsz jó fej és beszállhatsz a költségeibe, építésébe, de nem kötelező.
Nem kötelező a kerítés!
Az csinál kerítést akinek szüksége van rá és azt is a saját telkére.
Ez a szokás jogból fennmaradt enyém tiéd fele/fele meg nem jogszabály.
Nincs a telkek között senki földje. Az a kerítés valakinek a telkén van. Valszeg a kérdező telkén, ami a saját tulajdona.
A szomszéd a saját telkére építhet fa kerítést, de a szomszéd kerítéséhez nem nyúlhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!