Két I gerenda közti rés 300cmx130cm (családi ház födém) kibetonozásához milyen méretű, sűrűségű betonvasat kell rakni a betonba? Milyen vastagságú beton szükséges?
Reménykedem, hogy idevetődik egy statikus , építőmérnök.
Egyébként kifizettem a statikust de sajnos móricka ábrát rajzolt.
pl. Nem jelölte, hogy a betonvasnak a beton felületétől min.3-4 cm-re kell lennie. Ezt a témával foglalkozó oldalakon olvastam.
A továbbá hosszirányba 20-as betonvasat ajánlott. A régi födém 15-osből van és már 40 éve áll. A szomszédé 10-es és áll.
A vasker-ben azt mondták, hogy külön csak kérésre hoznak 20-as betonvasat és családi házakba , gyalogos forgalomra nem szoktak 20-as betonvasat vinni. Nem is tartanak ilyet általában.
Tehát egy kissé kételkedem... túlbiztosítani én is tudtam volna, ráadásul ingyen.
Statikus, mindenképp. Ha nem vagy elégedett a mostanival, keress készségesebbet, aki rajzol, rétegrendet ad, együtt gondolkozik veled.
Nem ismerve a konkrét körülményeket az ingatlanodban 3,9m2-nyi hasznos alapterületet fogsz létrehozni, alsó hangon is 3,3MFt-tal fogod növelni az ingatlan értékét. Ebbe belefér a jó szakember, aki a felelősséget elviszi.
A vasszerelés elkészítése, a beton kikeverése, és maga a bedolgozás is szakembert kíván (akinek van ilyen irányú végzettsége).
Betonozás előtt kérj szemlét a statikustól, ő hagyja jóvá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!