Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Új építésű háznál kívülről a...

Új építésű háznál kívülről a fal mellé feltétlen kell dörken lemezt tenni?

Figyelt kérdés
Az aljzat szigetelt. A ház körül a szegély ki van építve, 30 cm mély. A dörken lemez és a kulé kavics helyett fel lehetne murvaval is tölteni, utolsó réteg lenne a diszkő. Ez így jó?
2023. júl. 19. 20:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem. Én biztos, hogy csinálnék dréncső szivárgót és dörken lemezt. Az a biztos, ha a víz el van vezetve a faltól.
2023. júl. 19. 21:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább rendes vízszigetelés kell afalak alá, és csapadekvíz elvezetés kell a ház körül (úgynevezett LEJTÉS).

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy ilyen műanyag lap útját állhatja a talajvíznek.

2023. júl. 20. 00:05
 3/7 anonim ***** válasza:

#2 Nem az a célja, hogy a talajvíznek útját állja.

Alapvetően két célja van: A szigetelés védelme és a víz elvezetése. Utóbbihoz geotextíliával kasírozott dörkenlemez kell. Hozzátenném 30 cm-en nem igazán van talajvíz inkább csak talajpára.

2023. júl. 20. 06:18
 4/7 anonim ***** válasza:
#3: tudom, hogy mire árulják, de hogy kerül oda víz?
2023. júl. 20. 06:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Csak akkor kell, ha hozzád folyik a víz pl : egy domboldalról. A saját esővizedet elegendő elvezetni.
2023. júl. 20. 06:43
 6/7 anonim ***** válasza:
#5: egy domboldal esővizét árokkal lehet elvezetni, egy ilyen 30cm mély szikkasztó semmit nem ér. lehet próbálkozni, de jó nem lesz
2023. júl. 20. 10:19
 7/7 anonim ***** válasza:

5+

Átfogalmaznám: "ha hozzád folyik a víz pl : egy domboldalról. "

A szomszéd telke magasabban van, és a ház felé lejt

2023. júl. 20. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!