Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyibe kerül egy fa konyhabú...

Mennyibe kerül egy fa konyhabútor?

Figyelt kérdés

Házfelújításban vagyunk. És készíttetjük a konyhabútort. U alakú lenne reggeliző pulttal. Mindenképpen a klasszikus vonalat követnénk. Tölgy lenne a fő opció. A konyha méreteit sajnos nem tudom pontosan. Kb 6 méter lenne a pultfelület. Tudom, hogy elemekkel számolják, de mivel egyedi gyártás nem Ikeás így csak ebben a formában tudom leírni a legjobban. Ebben benne van a reggeliző is. Ezen felül a fali elemek, ami nagyjából 4,5 méter hosszú lenne. A konyhai gépeket külön vesszük tehát magába a bútorkészítés árába nem számoljuk. Beépített lesz minden a hűtő kivételével.

Tudom, hogy nem ez a módja, mert vannak árajánlatok akár online is. Kaptam is sokat, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, élményekre, csalódásokra, esetleg tanácsokra, főleg egy megközelítő árra. 😀

2023. júl. 17. 15:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem fog tudni megközelítő árat mondani. Kellenek pontos méretek, magassággal együtt, milyen szerelvények, fogantyúk, világítás az igény, milyen lapvastagság, felületkezelés, blabla... Párszázezer forinttól a csillagos égig.

Egyszerűbb ha megkeresel egy-két asztalost és kérsz pontos árajanlatot helyszíni felmérés után. Én alsó hangon 1,5 milliót mondanék minden extra igény nélkül.

2023. júl. 17. 15:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha hagyományos módon, „kézzel” készíti asztalos (tehát valóban tölgy, és nem lapszabászat és hasonlók), akkor egymillió alatt nem jön ki semmiképpen sem.
2023. júl. 17. 16:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha igényes vagy, akkor a konyhapult is minimum gránitból legyen.

(Az egy újabb millió.)

2023. júl. 17. 16:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha a bútorlapból 1milla, akkor fenyőböl 2-3milla, kemènyfából mèg több, akár a bútorlap 5x is.
2023. júl. 17. 17:32
 5/10 anonim ***** válasza:

Valódi fából oly annyira drága lenne, hogy nem éri meg. Érdemes fóliázott vagy festett MDF-ben gondolkodni, de inkább az utóbbiban, mert a fóliázottnak az az átka, hogy 5-10 éven belül válik fel a fólia. Ugyan könnyen orvosolható Palmatexxel, de kár vele molyolni. Szóval ezekben érdemes gondolkodni, mert óriási színválaszták van, és találni fogtok olyat, ami tetszni fog.

Én csak 2001-es árat tudok mondani, akkor az akácnak volt 20.000 Ft/nm-es ára előlapot illetően.

Ha rám hallgatsz inkább matt színben gondolkozz, legalábbis a pultot illetően, a fényes munkalap nagyon gyorsan karcolódik.

2023. júl. 17. 18:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha 4.5m a szekrény része és alsó -felső szekrényről beszélünk, akkor az kb 8-9m² front felület, amit fából szeretnél. Bútorlapból ennyi front kb 100.000 forint, fából kb 500.000. Nagyjából ennyi a különbség, a bútor többi anyaga és a munkadíj ugyanaz. Viszont a többi része is sokmindentől függ, szerintem 1.5milliónál kezdődik és 4millióig reális lehet, a felhasznált anyagoktól függően.
2023. júl. 17. 21:34
 7/10 darida ***** válasza:
Fából készített bútor (nem sok asztalos dolgozik fával, inkább bútorlapot használnak) 3-4-5 millió alatt nem hiszem hogy elérhető lesz.
2023. júl. 20. 11:39
 8/10 A kérdező kommentje:

Közben megkaptam a végleseg árajánlatot. Ha esetleg más is járna hasonló cipőben egy kis tájékoztatás:

Tölgy fa bútor ~3,5 millió ebben MDF munaklap van benne csak

Vasalatok ~1 millió

Ehhez még jönnek a konyhagépek.

Elég nagy konyháról beszélünk reggeliző pulttal.

2023. aug. 1. 21:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez nem teljesen érthető, MDF munkalap nincs. A munkalap forgácslap, dekorlemezzel bevonva. Egyébként akkor vasalatokkal 4.5 millió, plusz a gépek?
2023. aug. 1. 21:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Valószínű félreértettem akkor a munkalapot, sajnos nem vagyok szakember. Ez esetben forgácslap. Igen, nagyjából 4,5 millió. Korábban nem írtam, hogy a sarok elemek vasalatokkal kb 100 ezer ft/db, illetve egy beépített szemetes is benne van, ami kb 60 ezer ft.
2023. aug. 6. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!