15mm. OSB lapra mekkora polc tehető?
Egysoros fal sín polcot szeretnék (ilyet: [link] tenni rá, alul egy 40cm., felül egy kb.25-30cm szélességben.
Nem feltétlenül nehéz dolgokat pakolnék rá, illetve a nehezebbjét igyekszem majd a párnafás részre pakolni.
De olyan 25-30kg/m lenne a terhelése.
Ezt elbírja esetleg ott is, ahol nem párnafára tudom erősíteni a konzolt, hanem csak simán a 15mm. OSB lapra.
Köszönöm segítő válaszaitokat.
Amit a konzol bír, annyit a osbnek is el kell bírnia.
Ha nem bízol a facsavarban, használj molly dűbelt. Utóbbinak van leírása milyen felületen mekkora méret mennyit bír.
Attól függ, hogy mit akarsz pakolni a polcra!
Én biztos nem tennék arra a polcra, amit 1,5 mm-es OSB tart semmi komolyabbat, legfeljebb egy fogpoharat fogkefével, vagy egy bekeretezett fényképet.
Mondom ezt úgy, hogy a zuhanyzónk fala ilyesmi OSB-ből volt, lecsempézve, tehát nem érte víz és egy kerámia szappantartót nem bírt el hosszútávon.
Köszönöm a válaszaitokat.
#2, az OSB 15mm. Bár meglehet, hogy amikor írtad, 1,5cmre gondoltál, és csak egyszerű elírásról van szó. :)
A polc egy kerti sufniban lesz, tehát nem kerül ágy felé :)
A mérete 2,4m széles és 40cm mély lesz. A 2,4m-en lesz 4db konzol, amiből minimum egy, de inkább kettő (a két középső konzol) párnafára kerül (tehát nem csak a 15mm OSB, hanem az alatta levő 5*9,5cm oszlop is tartani fogja.), vagyis az OSBnek úgymond csak a szélén kell tartania a polcot.
Amit tervezek rá pakolni, a nehezebb dolgok közül kézi szerszámgépek, néhány doboz festék, megy ilyenek. Ezeket a polc közepére fogom inkább pakolni. A széle felé haladva a könnyebb dolgok, mint kézi szerszámok, csavaros dobozok, ilyesmik.
Elég "hosszú" lesz a polc, tehát mehet rá szellősen, nem kell megdübbenteni. :)
Ha esetleg lenne még konkrét tapasztalat, azt megköszönném, ha megosztanátok velem.
Ez a kerámia szappantartó dolog egy kicsit elbizonytalanított. :O
Valóban elírtam és cm-re gondoltam.
(2-es voltam)
"...4db konzol, amiből minimum egy, de inkább kettő (a két középső konzol) párnafára kerül"
Így viszont teljesen jó, biztonsággal felteheted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!