Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Az udvarunkba tudnánk házat...

Az udvarunkba tudnánk házat építeni?

Figyelt kérdés

Van egy 550 négyzetméteres udvarunk, rajta egy 90 nm házzal, lemezgarázzsal, hosszú bejáróval.

Nincs nagy területünk, költözni sem tudunk.

Az jutott eszembe, hogy elkezdenék ásni a kertben, kb 4 méter mélységben. Egy kisebb beugró is lenne, az a ház alatt volna, de mindenképpen úgy, hogy ne omoljon be, szóval lehet hogy egy - két lépcsőfokkal lentébb volna, oda csak egy heverőt terveztem.

A terv az lenne, hogy kb 100 négyzetméternyi (vagy több, esetleg galériás) bunker lenne a föld alatt, aminek a 80%-a az udvarunk alatt volna, a beugró rész pedig a ház alatt. 1-2 méternyi törhetetlen üvegű tetőablakot lehetne látni a felszínről. A föld alatti csöveket beburkolnám, olyan lenne a lenti lakásban mint egy dísz.

Lenne egy 4 méteres csigalépcső ami levezetne a föld alá. Egy nagy előtér fogadna, ledes bárpulttal, bárszékkel, odébb egy nagy kivetítő projekt lenne vászonnal, kényelmes fotel előtte és egy széles sarokgarnitúra.

Egy léghokiasztal is lenne ott. Néhány oszlop tűzfalként szolgálna. Le lenne parkettázva. Fény ugye lenne a tetőablak miatt, amit kedv szerint be lehetne sötétíteni.

Mit gondoltok, megvalósítható? Mérnököt nyilván keresnék.

2023. jún. 20. 17:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

"bunker lenne a föld alatt"

Nem tudom te hogy vagy vele, de azt a bunkert ami egy családi ház alá épül és még ablaka is van, mifelénk simán pincének hívják.

2023. jún. 20. 18:21
 2/16 anonim ***** válasza:
73%
Nyáriszünet?
2023. jún. 20. 18:28
 3/16 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Mennyi a keret? :)
2023. jún. 20. 19:55
 4/16 anonim ***** válasza:

3!

Gondolom a nyáriszünet alatt megspórolt fagyipénz.

2023. jún. 20. 21:01
 5/16 A kérdező kommentje:

Nekem már nincs nyáriszünet. :(

Egész évben szünet van.

2023. jún. 20. 21:24
 6/16 A kérdező kommentje:

1# Amúgy meg nem kifejezetten a ház alá épül, hanem mellé (a föld alá)

Illetve a bunker azt szolgálja, hogy az ember elbújjon a világ elől és kikapcsolódjon.

Míg a pince az egy sötét, koszos hely, ahova senki nem mer lemenni, mert szörnyek lakják.

Tudhatnád.

2023. jún. 20. 21:27
 7/16 anonim ***** válasza:
Neked Sims a pálya.
2023. jún. 20. 21:29
 8/16 A kérdező kommentje:

3# Megnéztem a Szerencsejáték zrt-n.

Luxor első keret: 267 695 Ft

Luxor összes keret: 535 385 Ft

Bezzeg mikor nekem volt egyetlen egyszer keretem, háromezret fizetett…

2023. jún. 20. 21:30
 9/16 A kérdező kommentje:
7# Most miért?
2023. jún. 20. 21:30
 10/16 anonim ***** válasza:
jó ötlet
2023. jún. 20. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!