Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kb Mennyibe kerül egy vegyesfa...

Kb Mennyibe kerül egy vegyesfalazatú hazhoz hozza építeni 20m2-t ?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 20. 10:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"10cm hőszigetelés 10szer jobban szigetel, mint a téglafal. Ezért 10szer tovább tartja bent a meleget, 10szer lassabban hűl, nyáron meg fel se melegszik"

Én 10szer gyorsabban futok mint egy etióp sprinter, 10szer magasabbra ugrok mint egy kézilabdás, a farkam meg 10szer hosszabb mint egy négeré és még milliárdos is vagyok.

2023. ápr. 20. 21:00
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

:D

A Porotherm annyira jó hőszigetelő, amennyi hungarocelt raktak bele. kb 2cm t raknak bele.

Így 20 as szorzó az a 4, de ez lekérdezhető minden gyártótól, hogy mennyi az u értéke.

Ha a gyártói értékeket nem vagy képes elfogadni, vezesd le máshol a feszültséget.

Milyen tanulmányok???? :D forrás? Értelmi szinted ismeri a tanulmány szót? :D

Az energia raktározás egyenes arányos, sőt, ugyanazt jelenti, mint a hőszigetelés szó :D

fosszilis energia? Ember, te érzed a szobába, hogy a meleg fosszilisből jön? :D

Szívsz valamit?

Én befejeztem

2023. ápr. 20. 21:36
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem az volt a lényeg, hogy érzem e vagy sem. Viszont az marhára nem mindegy, hogy fűtenem, vagy hűtenem kell e a házat olyan eszközzel, ami után fizetnem kell.

Amúgy Porotherm N+F 0cm szigeteléssel 0,42W/m2K

Könnyűszerkezetes ház 20cm szigeteléssel 0.11W/m2K

Lehet hogy hülye vagyok, de nekem sehogy nem jön ki a 10x különbség. Ja igen.. és ez gyártói adatlapokról származó adat.

A Magyar Energiaközpontnak is végzett többek között kutatást ezzel kapcsolatban, rákeresel és hoppa.. nyilvános.

Szóval szerintem vegyél vissza.

Amúgy is tudnám hol a faxomba találsz te egy sima Porotherm téglába szigetelést. Főleg zárt cellásat, amikor az Alfa Rapidban is nyitottcellás szigetelőanyag van…

2023. ápr. 20. 21:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Ohh és még egy záró gondolat az előzőhöz.

Marhára nem ugyanaz a két dolog.

Egy szigetelőanyag lényege, hogy egységnyi idő alatt, a lehető legkevesebb energiát engedje átjutni, míg a vastag és nehéz falszerkezet szerepe, hogy késleltetve jusson az energia az épületbe.

Lehet, hogy 24 fokon megy bent a klíma és akkor faszaság van, meg kevés hőveszteség.

Csak a különbség az, hogy ha nem fűtest, a könnyűszerkezetes házadban 5fok lesz, míg egy vastag falazatú épület esetén 12fok, mert a környezetből begyűjtött energiát sokkal jobb hatásfokkal hasznosítja.

Gondolom abban egyetértünk, hogy marhára nem mindegy, hogy mekkora hőmérsékletkülönbséget kell áthidalni a fűtéssel, hogy élhető környezetet kapj.

2023. ápr. 20. 22:03
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Szegény kérdező!

Van 15 válasz és abból csupán a szendvicspaneles az egyetlen használható!!

A többi az csupa fikázás, okoskodás és merő vitatkozás. Ez a gyík.

A lényeg, hogy a magyar ember csak örök életre való várépítésben tud gondolkodni és lehetőleg ezt is minél drágábban.

Ha a kérdezőnek "vegyes falazatú" háza van, akkor gyanítható, hogy nem ragaszkodik ahhoz, hogy 6-8 millióért építse meg téglából ugyanazt a helyiséget, amit szendvicspanelből akár egymillióból is ki lehet hozni.

Igen sokan laknak jóval olcsóbb könnyűszerkezetes házakban minden gond nélkül, mivel nem mindenki izgul rá a téglára, és ezért sokkal hasznosabb dolgokra költik el a tetemes árkülönbözetet !!

2023. ápr. 21. 14:56
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt az egymilliót számold újra szerintem.

Az 1. Válaszoló volt kérdés szempontjából a legrelevánsabb, ugyanakkor van itt pár hasznos dolog a választáshoz is. Pontos arat úgyis a kivitelező mond.

2023. ápr. 21. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!