Kb Mennyibe kerül egy vegyesfalazatú hazhoz hozza építeni 20m2-t ?
"10cm hőszigetelés 10szer jobban szigetel, mint a téglafal. Ezért 10szer tovább tartja bent a meleget, 10szer lassabban hűl, nyáron meg fel se melegszik"
Én 10szer gyorsabban futok mint egy etióp sprinter, 10szer magasabbra ugrok mint egy kézilabdás, a farkam meg 10szer hosszabb mint egy négeré és még milliárdos is vagyok.
:D
A Porotherm annyira jó hőszigetelő, amennyi hungarocelt raktak bele. kb 2cm t raknak bele.
Így 20 as szorzó az a 4, de ez lekérdezhető minden gyártótól, hogy mennyi az u értéke.
Ha a gyártói értékeket nem vagy képes elfogadni, vezesd le máshol a feszültséget.
Milyen tanulmányok???? :D forrás? Értelmi szinted ismeri a tanulmány szót? :D
Az energia raktározás egyenes arányos, sőt, ugyanazt jelenti, mint a hőszigetelés szó :D
fosszilis energia? Ember, te érzed a szobába, hogy a meleg fosszilisből jön? :D
Szívsz valamit?
Én befejeztem
Nem az volt a lényeg, hogy érzem e vagy sem. Viszont az marhára nem mindegy, hogy fűtenem, vagy hűtenem kell e a házat olyan eszközzel, ami után fizetnem kell.
Amúgy Porotherm N+F 0cm szigeteléssel 0,42W/m2K
Könnyűszerkezetes ház 20cm szigeteléssel 0.11W/m2K
Lehet hogy hülye vagyok, de nekem sehogy nem jön ki a 10x különbség. Ja igen.. és ez gyártói adatlapokról származó adat.
A Magyar Energiaközpontnak is végzett többek között kutatást ezzel kapcsolatban, rákeresel és hoppa.. nyilvános.
Szóval szerintem vegyél vissza.
Amúgy is tudnám hol a faxomba találsz te egy sima Porotherm téglába szigetelést. Főleg zárt cellásat, amikor az Alfa Rapidban is nyitottcellás szigetelőanyag van…
Ohh és még egy záró gondolat az előzőhöz.
Marhára nem ugyanaz a két dolog.
Egy szigetelőanyag lényege, hogy egységnyi idő alatt, a lehető legkevesebb energiát engedje átjutni, míg a vastag és nehéz falszerkezet szerepe, hogy késleltetve jusson az energia az épületbe.
Lehet, hogy 24 fokon megy bent a klíma és akkor faszaság van, meg kevés hőveszteség.
Csak a különbség az, hogy ha nem fűtest, a könnyűszerkezetes házadban 5fok lesz, míg egy vastag falazatú épület esetén 12fok, mert a környezetből begyűjtött energiát sokkal jobb hatásfokkal hasznosítja.
Gondolom abban egyetértünk, hogy marhára nem mindegy, hogy mekkora hőmérsékletkülönbséget kell áthidalni a fűtéssel, hogy élhető környezetet kapj.
Szegény kérdező!
Van 15 válasz és abból csupán a szendvicspaneles az egyetlen használható!!
A többi az csupa fikázás, okoskodás és merő vitatkozás. Ez a gyík.
A lényeg, hogy a magyar ember csak örök életre való várépítésben tud gondolkodni és lehetőleg ezt is minél drágábban.
Ha a kérdezőnek "vegyes falazatú" háza van, akkor gyanítható, hogy nem ragaszkodik ahhoz, hogy 6-8 millióért építse meg téglából ugyanazt a helyiséget, amit szendvicspanelből akár egymillióból is ki lehet hozni.
Igen sokan laknak jóval olcsóbb könnyűszerkezetes házakban minden gond nélkül, mivel nem mindenki izgul rá a téglára, és ezért sokkal hasznosabb dolgokra költik el a tetemes árkülönbözetet !!
Azt az egymilliót számold újra szerintem.
Az 1. Válaszoló volt kérdés szempontjából a legrelevánsabb, ugyanakkor van itt pár hasznos dolog a választáshoz is. Pontos arat úgyis a kivitelező mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!