Mennyibe kerül Győr-Moson-Sopron vármegyében egy 70 m2-es ház felépítése?
Ácsunk van, a kőművesmunkákra, víz, gáz, villanyszerelésre kell szaki, a többit megoldjuk magunk ha lehet.
Telek megvan, 45-50 milliót szánnánk rá kezdetnek, ha kell veszünk fel hitelt (ismerjük a feltételeket).
Nincsenek nagy igényeink, középkategóriás anyagokból építkeznénk.
2-es!
Az a közigazgatási neve, ősidők óta.
Csak a kommunista érában változtatták meg, mint sok mást is.
Például megszüntették a polgármesteri hivatalt, és tanács lett belőle.
Szépen minden visszakerül a helyére.
Nyugat-Európában is megmaradtak a megfelelői.
1: Győr és Kapuvár között.
2: Ez a hivatalos neve.
6-700 ezer Ft / m²
+Telek, udvar, kerítés.
Ezzel kalkulálj, ha jövőre szeretnél beköltözni.
2022-es szerződésemben 420800 ft/m2 volt a fűtéskész ár, extra tételekkel. Ez hasznos alapterületre, és 5% áfával értendő, tervezéssel együtt (525000),FMV-vel (150000)!
Az ára tartalmazott minden befejező munkafolyamatot, burkolás szerelvényezés stb. Konnektorok és kapcsolók is benne voltak az árban. Kívétel volt a festés glettelés, azt én csináltam.
Gépészet: Tárolós gázkazán, 3,2 KWp napelem (1,8 millió), vízlágyító előkészítés, 1 fürdő, 1 wc.
Extrák: falsík alatti wc tartály, falsik alatti kád és zuhany csaptelepek, klíma előkészítés, 3 db elszívó kialakítás, villamos szerelvények az alapmennyiséghez képest ~duplázva, vízlágyító előkészítés, padlás deszkázva ~40%-ban, alu redőnyök+ rovarháló, H tarifa kialakítás, színezett tetőpárkány, esővíz elvezetés + szikasztó kiépítés, 3,2 KWp napelem, Homlokzaton +10cm lábazaton +4 cm szigetelés.
Ehhez jöttek hozzá:
Kazán +költségei: 113000ft
Használatba vételi apróságai, gyorsítva: 76600 ft
Egyéb költségek, (bank, szerződés, utalás, stb): 520000ft
Mire kulcsra kész lett az + 115000 ft/m2-be került, de itt nagyon elszálltak az igények. pl 12500 ft-os járólap, 130000 ft-os kád, 300000 ft-os sziget elszívó stb. Ez közepes igények lazán kijön a feléből!
Én átszámolgattam, mivel lett volna olcsóbb, ha magam csinálom, de akkor nincs 5% áfa, és mivel nem csokos a falu itt Győr mellett, így áfa visszatérítésre nincs lehetőség. kb ugyan oda jutottam volna költségekbe. Csak így egy kavicsot sem raktam arrébb.
Ezekre az árakra tegyél ~15-20%-ot és most kb ennyibe fog kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!