Padlásteret èpítenèk be, mire számítsak?
10 èves házam van, ès padlásteret tervezek beèpíteni.
Szereztem egy lehajthatós feljárót, egy pár tetőablakot, szintèn egy ablakot a padlás ajtó helyère, ès pár m2 parkettát.
Gondoltam nyílván a szigetelèsre, gipszkartonra, ès a festèshez szüksèges dolgokra
Eredetileg nincs szigetelès a cserèp alatt (azthiszem)
Egy sárga fólioán kívül. Milyent kène vennem? Ès milyen vastag legyen?
Nyílván szakemberre bíznám, csak szeretnèk egy körülbellült, hogy mennyire, miből ès hogyan számítsak
A szarufák kitöltése szigeteléssel a minimum, tehát 15 cm. Viszont erősen ajánlott további 10 cm-t tenni a szarufák elé is különben élhetetlen lesz a tetőtér. A gipszkarton mögött párazárásról is gondoskodni kell, ellenkező esetben télen bepárásodik a kőzetgyapot, vizesen nem éppen jó szigetelő.
Cserepek alatt megvan az átszellőztetett réteg? Páraáteresztő fólia, ellenléc, szellőzőcserepek, eresznél megfelelő légrés, cseppentőlemez? Nélküle jelentősen melegszik a tetőtér, illetve korhadásnak indul a tetőszerkezet a hőhidas részeken.
Ajánlott olvasmány 206. oldaltól
Nos, elektrotechnikus vagyok, szóval inkább befotózom holnap!
Köszönöm
Azt láttam, hogy párazáró fóliábol is van talán több fajta, nyári, és téli.
Melyiket mikor kell, és hova?
Képek alapján mi lenne a sorrend összességében?
Létrával menj fel az ereszcsatornáig, ott a legalsó cserepet told fel és nézd meg mi van alatta.
A szarufát jó esetben nem fogod látni, azon van a fólia. A szarufa tetején azzal párhuzamosan kell lennie az 5cm vastag ellenlécnek.
Az ellenlécre, arra merőlegesen a tetőlécek vannak.
A tetőlécbe akad be a cserép kampója.
Ha nincs ellenléc vagy kevesebb mint 5cm, akkor felejtős a tetőtér...
Pontosan miért?
Mi a funkciója?
A cserép nyáron 50-60 fokra melegszik, ha nem áramoltatod mögötte a levegőt, akkor
1. pokol lesz a tetőtér
2. amint lezárod a padlás felől a tetőszerkezetet, a reggeli és esti hőmérsékeltváltozáskor a cserép belső oldalán lecsapódó pára ideális környezetet teremt a farontó gombáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!