Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy ügyes szobafestő talál...

Egy ügyes szobafestő talál megrendelést?

Figyelt kérdés

Az édesapám szobafestő, de csak mellékállásban. Az eredeti szakmája is ez,de a folyamatosan visszatérő váll problémái miatt csak havi egy-két munkát vállal.

Sokszor invitál,hogy segítsek neki, és mivel a főállásom elég rugalmas,úgy gondoltam megtanulom tőle ezt a mesterséget,segítek neki, késôbb akár saját is egyéni vállalkozást is indíthatnék. A munka maga is impozáns.

Én Budapesten élek, az apám Szolnokon. Budapesten is lenne munka?

Nem lehet a szakikkal már Dunát rekeszteni?

Milyen árak vannak? Nyilván apám csak a vidéki tarifákat tudja.

2023. ápr. 4. 16:47
 1/6 anonim ***** válasza:
25%

Hogyne találnál megrendelőt, hiszen pont a semmihez sem értő de jól fizetett diplomásokkal lehet manapság Dunát rekeszteni, akik a szobafestés szót is csak a gugliból ismerik ha esetleg rákeresnek majd.

Na ők lesznek a te és a többi iparos megrendelői, hiszen amit nem lehet az okostelójukra valamilyen appból letölteni arról nem is tudnak.

Viszont igyekezned kell, mert hamarosan a diplomások nagy része munkanélküli lesz, mert itt van a nyakukon a mesterséges intelligencia, amely bármelyikük egy éves munkáját pár perc alatt elvégzi, miközben még megír három szonettet és két vígoperát is az alatt a pár perc alatt.

Szóval vágjál bele minél előbb, amíg még van pénzük a jövőbeli megrendelőidnek.

2023. ápr. 4. 17:14
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

Jó "szobafestő" talál munkát. Nekem lebeszélt időpont után még 1 hónapot kellett várnom rá tavaly.

Ha szépen megtanulsz glettelni - már megélsz belőle!

Mázoló kategóriában - egy idő után valószínűleg nem.

2023. ápr. 4. 18:08
 3/6 anonim ***** válasza:
61%
Bátyám festő, soha nem hírdeti magát, és így is fél évre be van táblázva.
2023. ápr. 4. 18:18
 4/6 anonim ***** válasza:
33%
Én meg hónapok óta keresek egy normális festőt, az utolsót egy oldal után zavartam el, mert a sima javítóglett+festés(fehér) se ment neki. Most van egy srác, de mondta hogy legkorábban október-november.. szóval röviden a válasz: igen
2023. ápr. 4. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Elviekben igen, papíron nem.

A megrendelői vélemények ebben az esetben nem túl mérvadóak.

Fater 20 évig dolgozott egy cégnél, majd kb 2 évig maszekolt, mire ténylegesen főállású vállalkozó lett.

Maga az, hogy ügyes vagy nem előny, hanem kb alapfeltétel. (Legalábbis annak kellene lennie)

Itt is, mint máshol, elengedhetetlen a kapcsolati rendszer az induláshoz, a precíz munka a további megkeresésekhez, illetve az anyagi tartalék a nehezebb időszakokhoz.

Szerintem ez nem egy olyan szakma (pontosabban ez sem), amit mellékállásban úgy csinálgat az ember… vagyis de.. egy cégnél mondjuk.

Én is ebben dolgozom 5 éve már, de mai napig, ha huzamosabb ideig nem kell valamit csinálni, egyszerűen kimegy az ember kezéből a gyakorlat, kell egy kis idő mire újra belerázódsz. Na most, ha havonta 2 napot dolgozol hétvégén, lássuk be ez elég nehezen megy.

Arról nem is beszélve, hogy a folyamatosan fejlődés miatt, kb szabadidejében is kell ezzel foglalkoznia az embernek, hogy naprakész legyen, továbbá kb 5 másik szakipari munka alapjait is tudni kell. Egy festo, egy szint alatt Kőműves, burkoló, nyílászáró beepito, asztalos, takarító, villanyszerelő egyben.. szomorú, de ez a valóság.

2023. ápr. 5. 06:34
 6/6 anonim ***** válasza:

#1 semmihez nem értő, de jól fizetett diplomás"

Meséld már el nekem légyszíves, hogy hol lehet semmihez sem értő diplomásként jól fizetett állást találni, mert akkor már adom is be az önéletrajzomat...

2023. ápr. 16. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!