Középfeszültségű (táv)vezetéket szeretnék áthelyeztetni az építési telkemről (Pl.közterületre). -Tervezői és kivitelezői jogosultságú személyt , vagy céget ?(Elsősorban a NY.Dunántúlon / Zala, Baranya, Vas, Győr-Sopron )
Köszönöm az eddigi válaszokat, de inkább konkrét elérhetőségeket várnék, köszönettel - nem "jótanácsokat".
Azzal sokra / kevésre / semmire/nem megyek, magamtól is tudom.
Mi a célja az áthelyezésnek?
Zavarja az épületet, esetleg az építkezést? Ha nincs nagyon útban, biztosan nem foglalkoznék vele. Semmilyen veszélyt nem jelent az, hogy közel van a 20 kV-os feszültség, az áram se jelentős ami átfolyik rajta. Tudom, sokan fenntartásokkal kezelik a villanyvezetékeket, de a legutolsó dolog az életben, amitől félnék.
"Zavarja az épületet, esetleg az építkezést? "
IGEN,EZ A PROBLÉMA !(Nem a félelem, de sehogy sem jön ki a beépíthetőségi matek.)
Szerintem baromi sok embernek lehet u.ez a problémája. Össze kellene hangolni,és mindenkinek kezdeményeznie kellene az országgyűlési képviselőjénél a változást.(Költségmegosztást az áthelyezésnél, és használati díjat a szolgáltatótól, ha egyszer használja a telkemet.)
Így teljesen érthető.
Mi még a 90-es években akartunk használati díjat kérni a szőlőben álló KÖF oszlop miatt, de nem tudtuk kiharcolni.
"használati díjat a szolgáltatótól, ha egyszer használja a telkemet."
Sajnos a bejegyzett vezetékjoggal nem tudsz mit csinálni.
9/9 "a bejegyzett vezetékjoggal nem tudsz mit csinálni"
Nem is akarok , csak pénzt kapni azért, mert valaki használja a tulajdonomat.
FONTOSABB lenne, h. tervezői/kivitelezői címeket tud-e valaki ?
(Ez a probléma országos.Gondolom,vagy inkább remélem, más már szerzett be ilyen cég-elérhetőséget.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!