Mennyibe kerülhet az áram bevezetése egy telekre?
Jelenleg nem fontos, hogy minél hamarabb áram legyen a telken. 6 hónapot is tudok várni, mire a szakemberek megcsinálják. Gondolkoztam én is egy napelem berendezésen, de jobb ha meg van az áram, amit az áramszolgáltató csinál.
A szomszéd utcát azt meg párhuzamosan értem.
Ingyen semmi sincs .Ez a feladat 2 részből van.A szolgáltatónak oda kell hozni a telkedig az áramot.
Innét kell a telkedre bekötni az áramot. A mérő helyet neked kell megcsináltatnod,terveztetned .Az ide bekötés munkadíja lehet ingyenes.
Az ,hogy a szolgáltató oda vigye az áramot,az csak külsőleg látszik egyszerűnek .
Jut is eszembe, kb egy évtizede volt ez a vezetékjog-mizéria. Annak a tanulságait figyelembevéve nem lesz ma már olyan szomszéd, aki átengedi a csatlakozódat a telkén.
Emlékeztetőül: Be kell jegyeztetni a vezetékjogot, amire a fél ország felhorgadt. Hülyék voltak, akik felhorgadtak, mert bejegyzés nélkül is ugyanazok a jogok voltak, de azt hitték a telektulajdonosok, hogy a bejegyzéstől lesz értéktelenebb a telkük. Tömeghisztéria volt.
Ez több millió forint, X oszlopot kell állítani a te költségeden, plusz a vezeték, plusz a villanyóra doboz, stb, stb.
Ezért mondtam a napelemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!