Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miről ismerem meg a jó minőség...

Icerocket kérdése:

Miről ismerem meg a jó minőségű műanyag ablakot?

Figyelt kérdés
Honnan tudom, hogy jó minőségű az ablak? Nyilván az üveg rétegeket látom, de honnan tudom, hogy hány légkamrás a tok meg a keret, a vasalat elég merevséget ad, a zsanérok milyen minőségűek? Csak a drágát érdemes megvenni? Vagy annyival nem lehet jobb úgy sem a drága, csak a plusz funkciók növelik az árat?

2023. jan. 30. 12:23
 1/6 anonim ***** válasza:
35%

Hát én vettem egy lakást amit eladtak új, műanyag nyílászárósként, de őszintén, ezek az ablakok szarabbak, mint egy régi vetemedett fa kiadás.

Nem zárnak jól, semmi állítási lehetőség, stb..

2023. jan. 30. 13:31
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Érdemes megnézni, hogy pl. milyen cég vasalatát használják.

Nálam pl. az osztrák "Maco" cég vasalata van, de nincs is baja az ablakaimnak 5 év után sem.

2023. jan. 30. 14:50
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
Először is magasabb áráról.A jót meg kell fizetni,erre is érvényes .
2023. jan. 30. 18:55
 4/6 anonim ***** válasza:
94%

Először is milyen profilból készül, milyen vastag? 70mm alattit kerüld...

A légkamra szám másodlagos, inkább a vastagságot figyeld.

Üvegezés, 2 rétegű, 3 rétegű? És ezen belül mekkora a távtartó az üvegek között? Minél vastagabb annál jobban szigetel... 16-os távtartó alatt szerintem felejtős...

Vasalat, ne valami noname legyen, minimum egy Winkhaus, vagy Maco, mégjobb a ROTO.

Ha ezek mind rendben vannak, utána nézd az árat.

2023. febr. 1. 10:31
 5/6 anonim válasza:

A jó minőségű műanyag ablak számos jellemzője van, amelyek alapján meg lehet ismerni őket. Ezek közül néhány a következő:

A tok és a keret vastagsága: Az ablaktok és -keret vastagsága meghatározza az ablak stabilitását és hőszigetelő képességét. Általában minél vastagabb a tok és a keret, annál jobb minőségű az ablak. Jó minőségű ablakok általában legalább 3 légkamrával rendelkeznek.

Az üveg vastagsága: Az ablak üvege is fontos szerepet játszik a hőszigetelésben és a zajszigetelésben. A jó minőségű ablakok általában legalább 4 mm vastag üveggel rendelkeznek.

A vasalat minősége: A vasalat a tok és a keret összekapcsolásáért és az ablak nyitásáért felelős. Jó minőségű ablakok esetében általában a vasalat is masszívabb és erősebb, ami hosszabb élettartamot biztosít.

Az ablak zsanérok minősége: Az ablak zsanérok szintén fontos szerepet játszanak az ablak stabilitásában és tartósságában. Jó minőségű ablakok esetében a zsanérok általában erősebbek és tartósabbak.

Az ár sem mindig jelent garanciát a jó minőségre. Fontos megemlíteni, hogy a drága ablakok ára általában magasabb az extrák, mint például a redőny vagy a motoros vezérlés miatt, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a drága ablakok jobb minőségűek lennének, mint a közepes vagy alacsony árkategóriájú ablakok. Érdemes tehát körültekintően választani, és szakember segítségét is kérni az optimális ablak kiválasztásához

2023. márc. 10. 18:17
 6/6 anonim válasza:
A színéről
2023. máj. 17. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!