Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Csőventillátornál miért kell...

Csőventillátornál miért kell fázis és kapcsolható fázis külön?

Figyelt kérdés
[link]

#csőventilátor #Kapcsolható fázis
2023. jan. 7. 16:22
 1/7 A kérdező kommentje:

Úgy értem melyik funkció kapcsolható le, és melyiknek kell állandó fázis?

Mi van ha csak a fixet(képen L) kötöm be kapcsolóval?

2023. jan. 7. 16:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, hogy a kapcsolhatót a világításra kell kötni, és ha lekapcsolod a lámpát még a beállított ideig üzemel a fazisról.
2023. jan. 7. 16:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A linkeden óra szinbólum is van valszínűleg van működési idő beállíthatósága, és ezt az S1 kapcsolóval indítod.
2023. jan. 7. 16:49
 4/7 anonim ***** válasza:
a kép alapján nem lehet megmondani. Tipp alapján a fix páratartalom alapján kapcsol, a kapcsolható pedig bizonyis ideig kapcsol pl ha felkapcsolták a lámpát.
2023. jan. 7. 17:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Páraérzékelőst akarok ami bizonyos páraszint felett beállított ideig megy, de külső kapcsolót is akarok mellé tenni min. Ip44.est. Hogy áramtalanítani lehessen az egészet. Lámpára kell kötni az addig ok, villany felkacsolásával bekapcsol, és lekapcsolás után még megy egy darabig(időzítő). A páraérzékelőst ha jól értem nem kell a világításhoz kötni, azt a páratartalom emelkedése kapcsolja be? Merthogy nem tudom lámpa kapcsolóhoz kötni, szét kéne verni a fürdőszobát.
2023. jan. 7. 17:31
 6/7 anonim ***** válasza:

#5: már nem kell szétverni semmit..pont ezért fejlesztették a távirányítós, ilyen-olyan vezeték nélküli vezérlést..elég egy felkapcsolt fázis(mondjuk nevezzük ki főkapcsolónak) és erről lehet ezt-azt vezérelni..

Nálam, egy régi házon vezeték híján így oldottam meg a lülönböző lámpák kapcsolását

Ha hülyeséget írtam, akkor elnézést..

2023. jan. 7. 19:55
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ha wc-ben akarod használni a ventillátort akkor azt a vezetéket rákötöd a világítás fázisára. Felkapcsolod a villanyt elindul a ventillátor. Lekapcsolod a villanyt a ventillátor a beállított késleltetés után áll csak le. Vezérlőjelnek használja a kapcsolható fázist.

Ha a ventillátoron van automata zsalu akkor mindenképpen be kell kötni, mert ha a főkapcsolóval elveszed az áramot és úgy áll le akkor a zsalu nem fog lecsukódni.

2023. jan. 7. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!