Miért kell az esztrich betont minnél előbb burkolni?
Figyelt kérdés
Több helyen esztrichezéssel foglalkozó cégek írják, hogy az esztrich betont (az esztrich kötési ideje után) minél előbb le kell burkolni. Miért?2023. jan. 4. 23:00
1/8 anonim válasza:
Erről még nem hallottam, nálunk építőiparban amíg ott dolgoztam volt hogy hónapokig úgy lett hagyva, amikor jön a burkoló akkor le tudja kenni tapadó híddal ha esetleg porzik, de nem láttam még olyant, meg sokszor padloponozni is kellett mert hát hiába esztrich nem lett jól lehúzva.
2/8 anonim válasza:
Pl esztrichnél nagy probléma, ha a következő szakágak valamelyike pl anyagkeverésnél össze vissza locsolja a betont. Borzasztóan lassan szárad ki, és köztudott, hogy ilyen esetben nem lehet semmilyen burkolatot rá helyezni.
Egyébként elég a fólia takarás is, azért elég extrém mondjuk festés előtt burkolni.
3/8 anonim válasza:
nem extrém simán van annyi eszlény kapzsi generál kivitelező amikor ráér a szaki akkor csinaltassa, az se érdekli ha a tető előbb lenne kész mint alatta a falak
4/8 anonim válasza:
3!
Téged egyszer nagyon faxra húzott egy "vállalkozó".
5/8 A kérdező kommentje:
Hosszas keresés után az egyetlen relevánsnak tűnő ok a karbonosodás lehet. Amikor az esztrich beton cement tartalmának hidratációja során keletkező kalcium-hidroxid a levegőben lévő széndioxiddal kölcsönhatásba lépve a kálcium-karbonáttá és vízzé alakul. Bár szerintem, hogy ez miatt a beton tönkre menjen hosszú időre van szükség, viszont mivel a reakcióba víz is keletkezik, ezért nehézkes lehet meghatározni, hogy pontosan mikor burkolható (elég száraz), gondolom valamilyen nedvességmérésre lehet szükség.
2023. jan. 4. 23:43
6/8 anonim válasza:
4# nagyon Roccós góréim voltak valóban
5# ez szép de ne így akard majd elmagyarázni a szakmunkásnak, amúgy a víz természetesen kicsapodik kötésnél
7/8 anonim válasza:
6!
Az ilyenektől kellene megszabadulni.
De amíg lesznek napi/heti fizetéssel dolgozó "szakik" addig ezek a legyek is meglesznek.
8/8 anonim válasza:
Az estrik adatlapján szerepel a száradási idelye. 6 cm vastagságban fűtetlen házban 58 nap a száradási idelye van. Hidegburkolat 1 hét után mehet rá, de a meleg burkolattal ki kell várni az 58 napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!