Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Két betonterasz között a rést...

Két betonterasz között a rést hogy tudom kiönteni?

Figyelt kérdés

A terasz ajtó és a bejárati ajtó előtt két kicsi terasz lett építve (1 éve), ami teljesen használhatatlan, és veszélyes is a gyereknek, úgyhogy szeretném kiönteni a kettő közötti rést. Valaki esetleg tud segíteni, hogy hogy érdemes ezt csinálni? Betonvasat tenni fúrt lyukakba és úgy feltölteni betonnal? A lyuk szélét zsalukövel kell kitenni, és fölé deszkákkal körbetéve a zsalukő fölé tölteni a betont?

Bocsánat, nagyon kezdő vagyok betonozásból, de szeretném megtanulni, csak nem nagyon találok hozzá online anyagot.

2023. jan. 1. 13:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem tudni, hogy mekkora a rés, meg az egész, hogy néz ki, sokat segítene egy fotó.
2023. jan. 1. 16:15
 2/12 anonim ***** válasza:

Csak én nem értem a helyzetet? Ha a két kicsi terasz a probléma, akkor azt a kettőt akarod összekötni, hogy egy nagyobb teraszod legyen? De akkor, ha még balesetveszélyes is, akkor gondolom valami nagyobb távolság van a két terasz között, nem rés...

Valami fotó, ábra jó lenne.

2023. jan. 1. 21:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem miről beszélsz.
2023. jan. 1. 21:50
 4/12 anonim ***** válasza:
Senki nem érti.
2023. jan. 2. 09:14
 5/12 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Így gondoltam. :) Közben sikerült beszélni egy tapasztalt baráttal, aki azt javasolta, hogy rakjam körbe zsalukővel, töltsem fel homokkal, és 10 cm betont tegyek rá. Vasazzam be a két kis terasszal összekötve a friss betont és elvileg jó lesz. De nagyon szívesen várok egyéb tanácsokat, véleményeket, ha van!

2023. jan. 2. 10:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Esélyes, hogy ekkora súly meg fog süllyedni, és mindenképpen külön fog mozogni a meglévő teraszoktól.

Ha térköveket használsz, annál nem feltűnő ha külön mozog a meglévőtől, ráadásul ha megsüllyedt akkor bármikor kijavítható egy kis homokkal.

A hálószoba előtti üres "gödröt" -ha már úgy is ott van- kialakítanám pl. homokozónak, vagy kismedencének.

Úgyis olyan hosszú az a terasz.

2023. jan. 2. 16:22
 7/12 A kérdező kommentje:

Úgy érted, hogy ha lebetonozom és teszek rá térkövet, akkor nem lesznek olyan feltűnőek a jövőbeni hibák? Tervezzük letérkövezni.

Elég nagy a kert is, úgyhogy van bőven elég hely rá, bár ott legalább árnyékolva lenne. Köszi a tippet, alszom rá! :)

2023. jan. 2. 16:35
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én csinálnék egy keretet akogy a barátod mondta és az egésszet burkolnám WPC -vel.
2023. jan. 3. 06:27
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A WPC-ről azt olvastam, hogy tönkreteszi az UV és forrósodik, az igazi fa viszont gondozás mellett tartós és nem forrósodik. Macerás takarítani, évente pácolni kell (ha jól tudom) és drága, de ha ezek nem gondok, akkor jó lehet szerintetek?
2023. jan. 3. 07:52
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A WPC-t általában az ellenségének ajánlja az ember.

[link]

2023. jan. 3. 12:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!