Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Betongerendás födémen van kb...

Baraka85 kérdése:

Betongerendás födémen van kb 8 cm salak, be lesz építve a tetőtér el kell távolítani vagy mehet rá a beton kb 5 centit mondott a szaki futólag. Hogy szajlik a betonozási folyamat?

Figyelt kérdés

2022. dec. 30. 21:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%
Én úgy tudom, hogy ki kell szedni a salakot, mert valamilyen gázt bicsájt ki, helyére meg mehet a lépésálló hungarocel, ami vélhetően jobban szigetel mint a salak.
2022. dec. 30. 21:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Kérem hogy az én úgy tudom meg az én azt hallottam emberek ne írjanak,csak a hozzáértők, fontos lenne
2022. dec. 30. 21:42
 3/12 anonim ***** válasza:
31%

Talán ha használnád a google, akkor magad is megtalálod pl ezt a videót, és nem kell bunkónak lenni!

Ebben pl azt mutatják, hogy sugároz a salak, ezt akarod bebetonozni?

https://www.youtube.com/watch?v=DIeGvt-Qbng

2022. dec. 30. 21:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy két dolgot vizsgáljuk meg!

Milyen födém gerenda? Milyen gerenda osztás? Mi van a gerendák között (kefni, tálca)? Milyen fesztávolság?

Van felbeton a gerendák "fölött"?

2022. dec. 31. 01:07
 5/12 anonim ***** válasza:
38%
Nem kell hőszigetelés, azzal annyit érsz el hogy az alsó szint melegebb lesz a tetőtér meg hidegebb, válaszfalba se teszünk ugye. Mehet rá az öt centi és kész.
2022. dec. 31. 09:48
 6/12 anonim ***** válasza:
73%

Jah. Mi az, hogy beton gerendas fodem? Talan e gerenda es belestest?

Utobbi eseten a fodemig le kell pucolni mindent es usztatott esztricht menjen ra 5cm.

Mindig csak annyit terhelj amennyit tleg muszaj. Olyat nem csinalunk, hogy nincs kedvem bontani es inkabb ranyomok meg 1tonnat pluszba.

Csaladi haznal nem terhelunk esz nelkul.

Ma allok neki betonozni az egyik kicsi szobat. 7nm es 5cm 800kg.

2022. dec. 31. 09:49
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

Amugy a szigeteles tobb okbol kerul ala. Egyreszt szigetel. Lepeshang ellen is jo, illetve ahol 10cm magassag kellene ott sporolsz 5cm betont (meg sok szaz kg-ot)

Plusz a beton vagyis esztricht tud mozogni rajta.

A menete amugy:

Lerakod a szigetelest. En ragasztom habbal. Utana a szoba korul dilataciora hab szalag vagy polisztirol. Lefoliazni. Ra az erosito halo. Azt meg kell emelni kicsit, hogy a betonba keruljon. Aztan johet a betonozas.

Nagyvonalakban ennyi.

2022. dec. 31. 09:57
 8/12 A kérdező kommentje:
Beton kefni van és 60 centinként
2022. dec. 31. 11:50
 9/12 anonim ***** válasza:
És a többi kérdésre mi a válasz?
2022. dec. 31. 12:56
 10/12 A kérdező kommentje:
Sajnos a többi kérdésre nincs válaszom mert nem tudom, mivel még nem aktuális nem nagyon lett megvizsgálva csak informálódni probálok bár tudom hogy infó nélkül nem lehet konkrét dolgot mondani
2022. dec. 31. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!