Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gipszkarton lap félbevágása...

Gipszkarton lap félbevágása szállítás miatt?

Figyelt kérdés

10 m^2-es szoba mennyezetére kellene pár gipszkarton lap, de egyben nyilván nem fér be a kocsiba, szállítást, utánfutó bérlést elkerülném azzal, hogy a helyszínen félbevágom a lapokat, így már beférnének.

Van értelme, vagy csak a felrakáskor magamat szivatnám azzal, hogy többet kell glettelni?

2022. dec. 11. 18:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én tetőcsomagtartón szokom vinni, mikor veszek. 5-6 tábla már elég masszív összekötve, hogy a menetszél se töri el.
2022. dec. 11. 21:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Van feles karton tábla is, én OBI-ból ilyeneket szoktam hozni. 1250*1000 mm a mérete. Ezt nem kell vágni, csomagtartóban könnyen elfér.
2022. dec. 11. 22:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgyis elvágja, felesleges a feles karton, mert az drágább fajlagosan.
2022. dec. 12. 06:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Abból a szempontból nem felesleges, hogy annál nem kell annyit fózolni! Azonban tény, hogy majdnem ugyanannyiba kerül a kicsi, mint a normál!

Nyilvánvaló, hogy kétszer annyit kell glettelned, viszont egyedül könnyebb felrakni, nem kell hozzá még egy ember de még támasz sem.

Én ilyet, hogy félbevágom, vagy kicsit veszek, biztos nem csinálnék! Inkább fizetnék egy fuvart, mert megér ennyit! 10m2-en épp elég meló lesz laikusként annyit glettelni, amennyit a normál lapoknál kell (már ha azt akarod, hogy szép legyen, valóban ne látszódjon az illesztés)!

2022. dec. 12. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!