Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szigetel/ér valamit így is a...

Szigetel/ér valamit így is a hungarocell?

Figyelt kérdés
Van egy 80 négyzetméteres fűtetlen helyiség aminek az átalakítása jövő nyáron fog elkezdődni. Viszont most szükségem lenne itt egy kis helyre magamnak ahol télen is meg lehet maradni. Ha veszek hungarocellt és az egyik sarkot (15nm) lekerítem vele padlótól a plafonig, és beteszek egy olajradiátort, megtartja így is a hőt a hungarocell? Ki lehet így bekkelni ott a telet?

2022. nov. 6. 22:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Simán. Csak a megfelelö szellöztetést és a tüzvédelmet kell megoldanod biztonságosan.
2022. nov. 6. 23:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Ott laknál benne?
2022. nov. 7. 19:12
 3/7 anonim ***** válasza:
67%

Igen, de nyílván kell valami vázszerkezet ami tartja a hungarocelt, a réseket ki kell fúlyni purhabbal, van alacsony tágulású is már, ami inkább csak ragaszt és tömít, valamint kell egy jól záródó ajtó amit szintén valami tartószerkezetbe kéne beépíteni., valamint érdemes lenne a plafont is leragasztani mert ott megy el a legtöbb hő,

Személy szerint az olajradiátort nem ajánlom, az én tapasztalatom, hogy az elektromos konvektorok sokkal jobb hőérzetet adnak sokkal gyorsabban, abból is csak olyat vennék már ami wifis, mert akkor már pl munkából hazafele be tudod kapcsolni, én pl ács vagyok, nekem rohadt fontos, hogy télen munka után halálrafagyva meleg helyre érkezzek.

Annyi, hogy így, hogy csak a hungarocel van, a harmatpont miatt rengeteg pára fog bellül lecsapódni, és relatív gyorsan be fog penészedni szóval max 1 szezont lehet így kilébecolni, de én pl kényszerültem rá, éltem hasnlóban 2 évet.

Válásom után egy parasztházat tudtam borsodban venni 1.2millióért, ennyi pénzem maradt, mindent hátrahagytam volt asszonynak és a gyerekeknek, nos ebben a házban mégcsak ablakok sem voltak, az egyik szobába építettem egy allulról szigetelt dobogót, erre tettem az ágyam, építettem köré egy 3x3x2.5méteres dobozt, fa vázra, kívülről befele 5cm nikecel, osb, párazáró fólia, faváz és közte 10cm kőzetgyapot, vízzáró fólia, gipszkarton, és bellül kimeszeltem… soknak hangzik, de ilyen kis méretben filléres kiadás volt, bent pedig tettem egy termosztátos elektromos kandallót ami imitálja a tüzet, meg egy 160cm-s tv-t az ágy fölé… 2 kimondottan hideg telet húztam így ki, kb 5000ft-s havi villanyszámlával, úgy, hogy bent általában pucéran vagy alsógatyában voltam.

2 év után meg vettem egy rendes kisházikót hitelre, ezt meg szívem szerint felgyújtottam volna, de inkább csak eladtam gombokért.

2022. nov. 10. 13:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja! Szellőző mindenképpen kell, mert ha ügyes vagy és hermetikusan zár, megfulladsz álmodban!
2022. nov. 10. 13:02
 5/7 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy ha ilyenre kényszerülsz, a 15 négyzetmétert feleslegesen soknak tartom, ha bent akarsz röktönzött konyhát ilyeneket is, nézz tiny cabin, tiny house alaprajzokat, esetleg adj meg keresőszónak méretet is, sok ötletet lehet belőle meríteni -> google —> tiny house plan 3x3méter
2022. nov. 10. 13:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Srácok miért lakna benne? Honnan jött ez? Lehet csak műhely, vagy akármi más, nem állandó tartózkodásra szánt helyiség lenne.

Bent tudja tartani a meleget még egy fólia is, nem hogy 10cm hungi. Bármi. Sokszor csináltunk ilyen fűtött helyet építkezéseken lefóliázással.

2022. nov. 11. 19:21
 7/7 anonim ***** válasza:
60%
Bocs, de aki ki akarja bekkelni ott a telet, nekem az erősen úgy hangzik, hogy ott akar lakni.
2022. nov. 11. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!