Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Központi fűtés tervezet...

Központi fűtés tervezet szerződés?

Figyelt kérdés
Új központi fűtést építettem ki a fűtésszerelőmmel. A lényeg az, hogy felhívott, hogy tervezethez kell szerződés és menjek be az mvm-hez megoldani ezt. Mikor bementem, akkor azt mondták, hogy nyomáspróba jegyzőkönyv kell. Az nincs, mert a kazán sincs fent még. A fűtésszerelőm meg azt mondja, hogy ahhoz neki kell egy tervezet szerződés, hogy felrakják. Ilyenkor mit csináljak?
2022. nov. 3. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Központi fűtéshez(radiátor, csövek) mi köze az mvm-nek?

Mit is csináltatok és mit is akarsz?

Gázhálózatot építettetek ki gázterv nélkül?

Vagy mi?

2022. nov. 3. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Ilyenről még nem is hallottam.

Valójában mi fűti a radiátorokat ?

2022. nov. 3. 20:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Mvm kezeli a gázfűtést is. Na ez a kérdés, hogy én sem tudom, hogy kit akar a szerelő.
2022. nov. 3. 21:59
 4/6 anonim ***** válasza:

De azt se tudod mi is van.

Mvm nek a gázhoz van köze.

Gáz rendszer átalakítashoz és kiépítéshez hivatalos gázterv kell. Ezek után lehet lepapirozni a gáztervet és gázrendszer nyomáspróbát. Erre ad a szolgáltató szerződést, hogy ad neked gázt, gázórát.

Feketén, minden nélkül ez nem működik.

A fűtés, mint padlófűtés, radiátor, csövek senkinek semmi köze, a te dolgod. A gázkazán mérete szintén a gázterv része, és beüzemelése felszerelese a hivatalos gázszerelőé.

2022. nov. 4. 04:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Azt mondta a fűtésszerelő, hogy ez az első, hogy tervezethez kell szerződés. Az mvm-nél azt se tudják, hogy mi az. Rossz helyen járok?
2022. nov. 4. 07:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, mivel nem derül ki pontosan mit csináltatok és mit akarsz.

Fentebb írták: fűtésszereléshez semmi köze a szolgáltatóknak. Villanyhoz, gázhoz igen. Utóbbit sok éve terveztetni kell hivatalosan.

2022. nov. 4. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!