A vidéki házunkhoz elég nagy kertrész kapcsolódik, amit szeretnénk keritéssel körbevenni. Kb. 350 méter. Mennyibe kerül ez várhatóan?
Hát attól függ, hogy milyen kerítés...
Sima haidekker drótháló betonoszlopokkal, vagy full tégla, vagy fából, vagy divatos fémpaneles, stb. stb....
A legalapabb drótháló + betonoszlop de ennek is 10.000 felett van méter ára.
1-es a haidekker háló lehet drágább mint a tégla.
Hogyan kell elképzelni a letarolást?
Nekünk a kertünk kb. 30*200 méteres, általában kukorica van benne.
De ha be lenne kerítve, nem lehetne kiszántani a széléig, tehát kisebb lenne a terület.
Bizonyos helyen csak egy irányba fog tudni szántani a traktor, így elszántja onnét a földet.
Tehát, csak hátránya van.
Ház energetikailag rendben van? Mert én biztos arra költenék, ha szükséges.
5# 30x200 méter azért nem feltétlenül szántani való egy családi háznál. Illetve ha két oldalról szomszédok vannak, nem is szánthatsz ki a széléig, mert akkor letarolod a szomszéd kerti portékáját.
A legolcsóbb biztosan a drótháló beton oszlopokkal. Nekünk 6 éve volt 500 méter drótkerítés egy alap nagy és egy kiskapuval közel másfél millió. De azóta már biztosan drágább.
Akkor mit kellene vele csinálni? Ültessek bele füvet, aztán nyírjam?
Nem is értem.
Ősszel szántanak, amikor a szomszédnak sincs benne semmi. Azt meg sem említem, hogy egybe van szántva a szomszédokkal.
7# például. De lehetnek benne gyümölcsfák, egy kis veteményes, stb.
Nyilván, ha a szomszédok is szántják, az más helyzet. Ha nem, akkor nem fognak örülni, ha te telekhatárig akarod kiszántani.
Te komolyan ilyen hülye tanácsokat adsz, hogy ültessek füvet 6000 négyzetméterre?
A telken van 25 gyümölcsfa, ami min 1000 kg gyümölcsöt ad. A veteményes kb. 500 négyzetméter.
Miért nem örülnek, ha kiszántom a mezsgyéig?
Láttál már traktort szántani?
Ha a borozda kerül a szomszéd felé, akkor az eke kereke megy végig a szomszéd földjén. Szó sincs semmiféle rombolásról.
Ha meg a szomszéd fele dob az eke, akkor semmilyen gond nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!