Miért lett annyira kedvelt a vályogház? Nincs benne rizikó?
Figyelt kérdés
Ezekkel a 100 éves vagy annál is régebbi házaknál eleve az az állandó probléma hogy dohos penészszag van belül és több 100 ezer forintos tétel hogy rendbetegyék a vízelvezetést. A másik gond hogy repedező falakra tesznek sokan új tetőt. Rendben hogy nincs mindenkinek pénz újat építeni, de belefogni egy vályogház bővítésbe szerintem még többe kerül mint venni egy viszonylag stabil tégla házat. Arra azt mondom érdemes költeni, de egy 100 évesre? Van konkrétan egy ismerős aki vályogházból akar palotát és 1 hónapja nem haladnak, a tető teljesen leszedve, folyamatosan jönnek elő a hibák, de már pénzük alig van és jön lassan a rossz időjárás is. Eljutottak odáig hogy felhúzták az új épületrészt és leszedték a régi ház tetejét és ahogy elkezdenek dolgozni, egyre több akadály jön. Most egyelőre leállt a munka, körbe van fóliázva a ház teteje, de közben a ház lakva van. Úgy gondolom hogy ami eddig belement pénz, az csak ablakon kidobált pénz. Mert egy vályogház soha nem lesz stabil, főleg ha kontárok csinálják.2022. szept. 16. 12:20
12/13 mindentudó99 válasza:
Azért mert azt tudják megvenni sokan. Sok állítás nem igaz amit írtál. Nem baj. A vályog baja ha vizesedik és estleg alapja sincs. Ha ezeket utólag pótolod semmi baja. 13 éve egy 50m2 es regi vályogot tettem rendbe. Se alap se vízszigetelés nem volt. A hozzád hasonlók adták a tanácsokat dúrjam el persze 2 forint nem volt a zsebükben úgy okoskodtak. Kettő nap alatta a családdal 5 en öntöttünk alá utólag szakaszosan alapot és vízszigetelést is kapott. Ez akkor 150 ezerbe került. Ebbe benne van az új betonkeverő ára is ami kellett a melóhoz. Ezt megcsináltam egyik év nyarán hagytam ülepedni tavasszal kezdődött a felújítás. Teljes vakolat csere . Aljzatbeton szigeteléssel. A tető meg lett profi módon erősítve akár az új olyan lett. Hozzá toldottam 60m2 uj részt. Se vizesedés se doh. Mint egy komplett új ház. Ja es nem vagyok kőműves csak kigondoltam hogy tegyem stabillá és szárazzá fillérekből és meg is csináltam. Szóval rende lehet tenni így is hogy magad csinálod és nem versz rá milliókat.
13/13 anonim válasza:
7# vízszigetelés nélkül, hagyomànyos módszerekkel is javítható minden. Sokan ezért veszik, hogy helyreállítság régi fényét, és mert olyanba szeretnének élni.
És sokan mint írod
8# gőzük sincs semmiről és olcsósága miatt veszik, aztán a hozzà nemértés miatt a felújítás elbukik, és csalódnak köpködnek saját hiszékenységük, miatt. Ők csak az egyszerűséget sok jó eredményt látnak, de tudatlanok benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!