Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mit csináltam rosszul?

Mit csináltam rosszul?

Figyelt kérdés

Tégla fal, kűlső vakolás.

Alapvakolat, zsákos vakoló.

Száradás után, pár helyen kopogtatással hallani hogy nem tapadt oda a falra. A vakolatot glettvassal raktam / nyomtam ra. Tehát nem fanglival csaptam fel. Ezt el k..tam ? Gúzolás nem volt, csak slaggal benedvesítettem a falat. Hagytam kicsit száradni s raktam fel a vakolatot.

Reggel lett vakolva, árnyékban. De délután már kb 3 órát érte nap.

Szedjem le az egészet, vagy csak ott ahol kell? Kijavitás után alapozzam le valamivel?

2022. júl. 30. 11:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon meleg van, akkor érdemes locsolni, mintha beton lenne, legalább az első 1-2 napban. Ha megtörtént a baj, idő eldönti leesik-e. Ami le akar jönni az inkább jöjjön le most, és újra kell azt a részt vakolni. Érdemes lehet akár mélyalapozózni, bár ha meglocsoltad előtte, nem szabadott volna ilyen szempontból gond lenni.
2022. júl. 30. 12:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen permetezessel nedvesen tartottam. Se sajnos meg igy sem tapadt ra par helyen.
2022. júl. 30. 13:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Első, a mai vakolatokat nem kell locsolni. Másrészt a kérdésben leírtad a választ is kérdező
2022. júl. 30. 13:14
 4/6 A kérdező kommentje:

Na és akkor mit is csináltam szarul? Glettvas és nem fangli / felcsapás? Vagy hogy délután már érte a nap ? Bár napon a falnál volt vagy 42 fok.

Vagy hogy nem gúzoltam ? Vagy hogy vizzel locsoltam a falat, vakolás elött ?

Örűlnék neki ha el mondanád.

Hál isten a ház 4 oldalábol csak az egyik oldalt vakoltam még le. Mivel kibírhatatlan meleg volt, így úgy gondoltam hogy egy oldalt le vakolok s ha szar lesz, esetleg a melegtől, akkor majd összel csinálom / folytatom tovább.

Tehát légyszives fejtsd ki nekem hogy mit b....am el. Köszi

2022. júl. 30. 13:26
 5/6 A kérdező kommentje:

És, hogy akkor a többi oldalt, hogy csináljam. Hogy ne essek bele mégegyszer ebbe a hibába.

Nem vagyok kőműves, de amit tudok jelen helyzetben, azt magam csinálom. Amugy k..va szépen le vakoltam, azzal nincs gond. Csak hát a tapadás része az amit el b...am.

2022. júl. 30. 13:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a guzolás hiánya, nincsen tapadóhíd és a nedves téglán nem tapad.
2022. júl. 30. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!