Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 187 cm magasságú bejárati...

187 cm magasságú bejárati ajtó nagyon alacsonynak számít? Eredetileg picit magasabb, csak ha kivonjuk belőle a küszöböt és az ajtó felső szélét/tokot/ -ami műanyag ajtók esetében van, nemtudom a pontos megnevezését - akkor 187 cm jönne ki.

Figyelt kérdés
Mennyire okoz ez kellemetlenséget? Lehet eladásra kerül a sor, és ha egy 187 cm-nél magasabb ember jönne, akkor hát elég kellemetlen lenne, h be sem tud normálisan jönni :( Vállaljam??? Vkinek van ilyen irányú tapasztalata?

2022. ápr. 22. 12:04
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Régi lakásokban, házakban többnyire csak 2 méteres ajtók vannak, szóval nem egyedi eset.
2022. ápr. 22. 12:19
 2/7 A kérdező kommentje:
bár 2 m lenne,ez csak 187 cm
2022. ápr. 22. 12:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Aki magas, az hozzá van szokva, hogy figyeljen, lehúzza a fejét.
2022. ápr. 22. 13:39
 4/7 anonim ***** válasza:
57%
Az nagyon alacsony. Mondjuk, ha liliputiknak hirdeted, akkor ok.
2022. ápr. 22. 14:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem emiatt ne aggódj. Apró kellemetlenség az igaz, de nem biztos hogy egy 2 méteres ember fogja megvenni a házat, akinél ez már tényleg probléma és nem csak kellemetlenség.
2022. ápr. 22. 14:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Én pl. 170cm vagyok, ezek szerint liliputi, köszi 4-es... úgyhogy engem pl. abszolút nem zavarna.

Milyen ajtó volt eddig a helyén, az is ilyen "kicsi" volt? Régi, parasztház? Az előző ajtóhoz is tartozott ajtótok, nem?

Ki lett már bontva az ajtó és/vagy megnézted van-e egyáltalán áthidaló felette? Ha van, akkor tényleg ott van közvetlen a nyílás felett? Milyen áthidaló van, ha van? Nem bontható? Mert meglehet tenni azt, hogy először beépítesz fölé egy áthidalót, majd a régit kiveszed! 5cm egyébként a tok vastagsága, ennyit kell leszámolni, és amennyiben a belső térben a járófelület vízszintes, akkor le lehet süllyeszteni annyira a küszöböt, hogy azzal mondhatni nem kell számolni, max. 1-2cm.

Ahol nincs 2 méter a bejárati ajtó, ott merem feltételezni a belmagasság sincs több 2.3-2.5 méternél, szóval ott egy 2 méteres ember eleve nem igazán érzi jól magát! Nálam is (ugyan csak a hétvégi házban) 2.3m a belmagasság az épített álmennyezet miatt. Kérdezte is tőlem a szomszéd, hogy hát az azért alacsony nagyon, nem lesz gáz? Mert ezt már úgy érzed, hogy összenyom. Kérdem ezt pont Te mondod, Te is 170 vagy? Lesz 60cm a fejem fölött, mi a f...nak kellene még fejem fölé 1 méter? :)

2022. ápr. 23. 08:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Alacsony, de ha nektek nem okoz problémát, miért ne lenne jó?

Ha meg esetleg eladjátok a házat, hát ha jó az ára és tetszik, én biza megvenném és lehajtanám a fejem (189 cm vagyok), aztán majd átalakíttatjuk max. Csak ezért biztos nem zárnék ki egy komplett házat és vennék milliókkal drágábban máshol.

2022. ápr. 23. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!