Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ha elég mélyen építem a...

Ha elég mélyen építem a pincét, alá lehet menni a szomszéd telkének?

Figyelt kérdés
Így lenne ideális a tele alakja miatt, nem hiszem, hogy kiderülne, a föld alatt lenne kivájva a pince azon része, ami a szomszéd telke alatt húzódik. KB. 20 nm lógna át.
2022. ápr. 15. 11:21
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
97%
Nem, nem lehet. De arra kíváncsi lennék, hogy történne a kivitelezés.
2022. ápr. 15. 11:25
 2/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem!!

Megis, hogyan gondolnád?

Más tulajdona, nem mehetsz át oda a föld alatt sem.

2022. ápr. 15. 11:27
 3/41 A kérdező kommentje:
3m-rel a felszín alatt gondoltam, ott már nem zavar senkit. A már kész pincét bővítenénk tovább. Háromszög alkú a telek és a miénk elvékonyodó vége felé lenne a bővítés, óhatatlanul átlóg. Kész ház alá már nem lehet bővíteni nyilvánvalóan.
2022. ápr. 15. 11:38
 4/41 anonim ***** válasza:
97%

3. De nem erted, hogy nem lehet?? Sehany méterrel!

Kiveve ha hozzajarul és kifizeted neki a kvazi szolgalmi jog árát.

2022. ápr. 15. 11:40
 5/41 A kérdező kommentje:
Ő egy fsz, nem egyezne bele. Nem fogja észrevenni, mert az ő telke hátsó feléről van szó, bokrok vannak ott meg 1-2 tuja.
2022. ápr. 15. 11:46
 6/41 anonim ***** válasza:
96%
Kafaclesz ha majd feljelent, fizetheted a töbmillas birságot es meg vissza is kell allítanod az eredeti állspotokat.
2022. ápr. 15. 11:51
 7/41 anonim ***** válasza:
97%
Majd, ha beszakad, észreveszi
2022. ápr. 15. 12:05
 8/41 A kérdező kommentje:
Alá lenne dúcolva rendesen ásáskor. Nem törvényszerű, hogy beszakadjon. Ő se szent, a front oldalon gázolajjal meglocsolta a virágoskkertünket, kidöglött minden.
2022. ápr. 15. 12:09
 9/41 anonim ***** válasza:
97%

"Ő egy fsz, nem egyezne bele"

Én csak egy szerű családi ház tulajdonos vagyok, de ha esetleg emiatt megsüllyedne valami az udvaromba még a gatyádat is leperelném!

Emiatt én is egy fsz lennék a szemedben, pedig te megszeged ezzel az OTÉK-et, HÉSZ-t, és a magántulajdon fogalmát.

A fent említett 3 tényező miatt, reméled tudod, hogy esélyed se lenne a szomszédoddal szemben egy bírósági perben.

2022. ápr. 15. 12:15
 10/41 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat. Jogászommal egyeztetek, ha ő is ugyanezt mondja, akkor más megoldás lesz.
2022. ápr. 15. 12:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!