Akinek kb. 100nm-es családi háza van, a falak 5-10cm szigeteléssel vannak ellátva mennyi a havi gázszámlája?
tudom, nem ez volt a kérdés, de ebben az esetben sokat számít az is, hogy egyrészt hány fok a kellemes számotokra (hiába ugyanannyi a nm és a szigetelés, ha te 30 fokban érzed jól magad, én meg 20ban.. nyilván több lesz a fogyasztás ha több a hőfok is), másrészt hogy milyenek az ablakok, stb.
hasonló méretű a házunk, nincs még szigetelve (nyári terv), ablakok is most lesznek cserélve a szobák kivételével (ott újak). nálunk 21 fok volt egész télen, így havi 40-60e között volt a számla a kinti hőmérséklettől függően.
180nm össz alapterület (2 szintes).
2/3 részben 30cm NF Porotherm tégla.
1/3 részben régi építésű tömör tégla.
12 cm EPS hőszigetelés
25 cm kőzetgyapot a födémen
Kondenzációs kazán,30-40 C előremenő fűtővíz (radiátor+padlófűtés)
Gázfogyasztás 1000-1200 m3/év (fűtés+melegvíz+főzés, 5 tagú a család)
Egy 6 kW-os kandallóval is rásegítünk.
A párom szerintem túl sokat szellőztet (az átlagosnál sokkal többet, mert 30-40% a páratartalom télen, vagyis túlságosan kiszárad a levegő), így a kandalló melege kb. kimegy a szellőztetéskor.
10cm szigetelés.
100 nm terület.
15 éves kombinált gázkazán.
Központi fűtés.
Állandó 21 Celsius.
A gáz számlában tartalmazza 4 fő melegvíz szükségletének és főzéshez szükséges gázt.
Havi átlag 20-22000 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!