Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Műanyag ablaktokba hogyan...

Műanyag ablaktokba hogyan lehet keretes szunyoghalot rögzíteni?

Figyelt kérdés
Fa tokozású ablakomat műanyag tokú, új ablakra cseréltettem. A régi, keretes rolós szúnyoghálómat vissza szeretném tenni, de nem merem megfúrni az ablaktokot. Hogyan szokás feltenni ilyen esetben?
2022. márc. 17. 11:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem simán megfúrták.
2022. márc. 17. 11:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Van ehez valami csipesz szerű dolog. Fém kis valamik ami oda fogja. Nőből vagyok, nem tudom mi a hivatalos neve, de valaki itt biztosan megírja
2022. márc. 17. 20:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Nincs rajta redőny? Nekem a műanyag redőnytokba tették be azokat a kis fém csipesz-szerűségeket.
2022. márc. 18. 09:43
 4/7 A kérdező kommentje:
nincs redőny, csak a rolós szunyogháló kerete
2022. márc. 18. 13:18
 5/7 anonim ***** válasza:

Kérj segítséget szakembertől (redőnyös)

A műanyag ablak megfúrása a hőszigetelése rovására megy, ha egy mód van rá, akkor az ablakon kívülre a falba kellene befúrni.

2022. márc. 22. 07:39
 6/7 anonim ***** válasza:

A műanyagot semmiképpen ne fúrd meg. 5-ös válaszához hozzátenném, hogy a belsejében acél erősítés van, a fúrt lyukon bemehet a viz, a pára és rozsdásodhat.

- Csinálj vagy csináltass egy fakeretet lécekből, amit a külső falhoz csavarozol, és ahhoz rögzítsd a szúnyogháló keretét, az eselleges réseket tömítsd valamivel, például szilikon pasztával.

- Másik lehetőség a ragasztás. Az ablakosok által használt fényálló szilikon paszta elég erős ha nagy felületen tapad. A fához nem tapad olyan jól, mint a műanyaghoz, de ezen kicsit segíthetsz a fa nagyon simára csiszolásával, és lelakkozásával.

- Egy öntapadós szélesebb bogáncszár is meg tudja tartani. Ilyen méterben kapható azokban a boltokban, ahol fonalat, gombokat kapcsokat cippzárakat árulnak. Az öntapadója a műanyagot erősen fogja. A fához rosszabbul tapad, de apró szegekkel segíthetsz ezen.

- A Lidl-ben sokszor kaphatók nagyon erős mágneses falra szerelhető szerszámtartók, vagy a konyhai eszközöket áruló boltokban mágnesen fali késtartók. Ilyeneket veszel, és a falra csavarozod. A szúnyogháló fa keretére pedig megfelelő alakra és méretre hajlított vaslemezeket. Ez drágább megoldás, de könnyen le is szedhető, és visszarakható.

2022. ápr. 22. 23:42
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó, szerintem ez egy korrekt és összeszedett válasz lesz minden későbbi idetévedőnek. Az én megoldásom végül ez lett:

-keret elé oldalanként a falba 2-2 csavart fúrtam, hogy ne tudjon kiesni az ablak síkjából + ezek odaszorítják az ablakhoz

-a keret - fal közötti rést UV álló purhabbal kifújtam, hogy bogárka ott ne mászhasson be. Ezt kikeményedés után visszavágtam szépen.

2022. máj. 4. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!