Műanyag ablaktokba hogyan lehet keretes szunyoghalot rögzíteni?
Kérj segítséget szakembertől (redőnyös)
A műanyag ablak megfúrása a hőszigetelése rovására megy, ha egy mód van rá, akkor az ablakon kívülre a falba kellene befúrni.
A műanyagot semmiképpen ne fúrd meg. 5-ös válaszához hozzátenném, hogy a belsejében acél erősítés van, a fúrt lyukon bemehet a viz, a pára és rozsdásodhat.
- Csinálj vagy csináltass egy fakeretet lécekből, amit a külső falhoz csavarozol, és ahhoz rögzítsd a szúnyogháló keretét, az eselleges réseket tömítsd valamivel, például szilikon pasztával.
- Másik lehetőség a ragasztás. Az ablakosok által használt fényálló szilikon paszta elég erős ha nagy felületen tapad. A fához nem tapad olyan jól, mint a műanyaghoz, de ezen kicsit segíthetsz a fa nagyon simára csiszolásával, és lelakkozásával.
- Egy öntapadós szélesebb bogáncszár is meg tudja tartani. Ilyen méterben kapható azokban a boltokban, ahol fonalat, gombokat kapcsokat cippzárakat árulnak. Az öntapadója a műanyagot erősen fogja. A fához rosszabbul tapad, de apró szegekkel segíthetsz ezen.
- A Lidl-ben sokszor kaphatók nagyon erős mágneses falra szerelhető szerszámtartók, vagy a konyhai eszközöket áruló boltokban mágnesen fali késtartók. Ilyeneket veszel, és a falra csavarozod. A szúnyogháló fa keretére pedig megfelelő alakra és méretre hajlított vaslemezeket. Ez drágább megoldás, de könnyen le is szedhető, és visszarakható.
Köszönöm utolsó, szerintem ez egy korrekt és összeszedett válasz lesz minden későbbi idetévedőnek. Az én megoldásom végül ez lett:
-keret elé oldalanként a falba 2-2 csavart fúrtam, hogy ne tudjon kiesni az ablak síkjából + ezek odaszorítják az ablakhoz
-a keret - fal közötti rést UV álló purhabbal kifújtam, hogy bogárka ott ne mászhasson be. Ezt kikeményedés után visszavágtam szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!