Betonvas helyett szabad használni köracélt kisebb betonozásnál? Értem ez alatt, egy kis szerszámtároló aljzat betonja.
Figyelt kérdés
2022. márc. 6. 13:34
1/7 anonim válasza:
Szerintem simán használhatod, viszont kicsit drága mulatság lehet ezzel, mert a héten vettem egy szál 10-es köracélt (6méter), meg 20db 8-as csavart és több mint 4 ezer forintot hagytam ott a vaskereskedésben.
2/7 A kérdező kommentje:
Igazából azért merült fel bennem ez az ötlet, mert köracél van itthon bőven, viszont betonvas alig, így hátha megtakarítanám a vasanyag árát, illetve hegesztéssel rögzíthetem őket egymáshoz, vagy maradjon a drótozás?
2022. márc. 6. 13:59
3/7 anonim válasza:
Nem véletlenül bordás a betonvas...
4/7 anonim válasza:
Tehetsz, de a végeit mindenképp hajlítsd meg.
5/7 anonim válasza:
Egy kis szerszámtároló aljára még vasalás sem kell feltétlenül - persze az, hogy "kis", az relatív, pontosan mekkora?
De úgy általában véve, ahogy a 3mas is írta, nem véletlenül bordázott a betonacél(merthogy az is acél, nem sima vas), a jobb kötés és a csúszkálás elkerülése miatt csinálják ilyenre.
6/7 anonim válasza:
Használható, hegeszteni is lehet bár a szakmailag helyes megoldás a kötözés, de egy tároló alján akkora jelentősége nem lehet.
Ha van elég időd a hiányzó bordázást ugyan nem pótolja, de sarokcsiszolóval érdesítheted a felületét, hogy "kapaszkodjon" és kössön hozzá jobban a beton és igaz - a végeit érdemes hajlítani.
7/7 anonim válasza:
A betonvasnak és a betonnak közös a hőtágulási együtthatója, ezért tudnak melegben együtt tágulni hidegben meg összemenni. Ha nem így lenne akkor idővel összetörne, megrepedne. Beltéren nincsenek nagy hőhatások, ezért ott bármilyen 10 centinél hosszabb vasat beledobálhatsz a betonba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!