Földtetős ház vízszigetelésére a Sima UV és esőálló takaróponyva megfelelne?
Fa lemezre 20cm földréteg? Hát ez nem fog működni, olyan tömege van a földnek ha megázik, hogy bíztosan megnyomja a szerkezetet.
Vízszigetelni a fa szerkezet tetején szükséges, ez lehet műanyag alapú, nehéz lemez, fém lemez, esetleg kátrány vagy kaucsukpolimer is, de kell üvegszövet erősítés a teher miatt.
Ha föld van rajta akkor közvetlen UV sugárzásnak nincs kitéve, tovább fogja bírni, de 50 évet senki nem fog garantálni neked.
Én azt javasolom, Hogy bitumenes nehéz lemezt tegyél a tetejére és kellősítővel kenjél alá. A lapolásokat nagyon precízen kell kivitelezni, arra nagyon figyelj.
A földbe uv nincs, de vannak baktériumok, gombák, sokmindent megtámadnak, lebontanak.
Egy bonyolult, speciális dolgot, nem fogsz olcsón; hosszútávon pedig pláne nem megoldani.
Én is Bitumenes ragasztós megoldásra gondoltam.
Igaz megázik a föld és kb 4 tonna lesz arra a 10 négyzetméterre.
Akkor 2,5x10es fenyődeszkákkal fedem le a gerendák között. középen egy nagy fél méter vastag farönk lesz, aminek a tetejéből pókhálószerűen jön 8 darab főgerenda, és +8darab vékonyabb a deszkákat középen összefogja. A deszkák és a szélső gerendák felfogatási pontjait lapított élvédőlemezekkel csatolom majd össze h ne csússzanak szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!