Mennyibe kerül az engedélyezési eljárás. Mennyi illetéket kell fizetni, mennyi ideig tart az eljárás?
Az önkormányzat tudná megmondani.
Tök más témában Budapesten 1 óra az ügyintézése valaminek, de kis faluban csak egy ügyintéző van, és ő beteg volt 3 hétig, így 3 hét múlva intézte el nekünk.
Lehet egyáltalán ott hétvégi házat építeni? Meg kell nézni az önkormi honlapján a HÉSZ-ben.
Tisztázni kell, hogy mg-i terület, vagy kivett zártkerti telek, vagy micsoda egyáltalán a telek. És akkor már kiderül, hogy egyáltalán mit és mekkorát lehet rá építeni...
Ezt is te írtad ki?
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__epitkezes__11562360-k..
Szia! Igen én írtam azt is.
Azert gondoltam egy új kérdésként kiírni, hátha a régebbit nem nézik sokan.
Szóval azért kérdeztem az engedélyeket és az illeték összegét, mert teljesen tanácstalan lettem.
Elvileg azt írtátok, hogy zártkertben elég gazdasági épületként csak bejelenteni. Ami jó is lenne, hiszen lassan tudnánk felepiteni, mindig csak, amennyi penzunk összejön. Mindegy , ez részlet kérdés.
Felhivtam az illetékes hatóságot is, aki "finoman" tudtomra adta,hogy ha két óránál többet tartózkodunk az építendő épületben(amit akár ellenőrizhetnek is..., és súlyos bírságot róhatnak) benne, akkor emberi használatra alkalmasan, tehát engedély köteles. Jó..., oké De!
De nem tudta megmondani, hogy mit kell beszerezni, milyen engedély kell, és azt sem, hogy ennek mi a költségvonzata.
Csak én jártam így, vagy valóban ellenőrzik, vagy csak egy arrogáns ügyintézőt fogtam ki.
Nem akarok szabályt sérteni, de szeretném egyszerűen, ha lehet olcsón felépíteni ezt a kis (30 negyzetmeter) házikót, ha kint vagyunk, akkor legyen hol pihenni...
Szóval ennyi a történetem...
Tudtok segíteni, mit is tegyek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!