Mi a véleményetek a fahasáb házakról?
A lényege az, hogy 30-40 centis hasábokat, gyakorlatilag tüzifát pakolnak egymásra elől-hátul habarccsal összeragasztják és középre szigetelőanyagot raknak.
Engem eléggé megfogott a dolog, van egy 10nm-es melléképületem, amit le kell bontani és újra építeni. Elgondolkodtam rajta, hogy ezzel a technikával lehetne megcsinálni.
Jól néz ki. Ahogy a képeken látom a szerkezeti stabilítást a gerendaváz adja. Tulajdonképpen a vázat kell jól megtervezni.
Az biztos hogy egy tökölős meló lesz.
Művészemberként nagyra értékelem az ilyen kreatív ötleteket, mert hihetetlenül hangulatos életteret ad egy ilyen épület, főleg a sok-sok színes üveggel. Ezeknek az egyedi kis házikóknak már egyszerűen lelkük van.
A gipszkartonon, ikeján és laminált padlón szocializált fantázia nélküli negatív hozzászólókkal meg nem kell törődni...
Építsed csak meg! Hajrá!
Nem teljesen hülyeség, de könyörgöm nézd már meg hol építik. A tajgán. 3-4 hónapig él a természet, ennyi a meleg idő. 8 hónapig semmi bogár, nálunk meg márciustól novemberig boldogan rág a szú. Náluk egész évben párás a levegő, idehaza az augusztusi 35°C-ban szétszáradna az egész. Semmit nem jelent, hogy 1 évig szárították, amint jön egy esősebb idő a fa felszívja a levegőből a párát.
Ja és ők nem 200 ezer forintért vesznek fűrészárut, kimennek az erdőbe és láncfűrész/UAZ benzin árából kihozzák, tehát akkor sincs semmi, ha mindössze 10 évet bír a kajiba, összedobnak másikat nyáron.
Hát mondjuk én is így vagyok, hogy kimegyek az erdőbe és hozok hozzá fát.:D És mielőtt bármit mondtok, miénk az erdő.
De értem a gondokat a konstrukcióval, még átgondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!