Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi a véleményetek a fahasáb...

Mi a véleményetek a fahasáb házakról?

Figyelt kérdés

A lényege az, hogy 30-40 centis hasábokat, gyakorlatilag tüzifát pakolnak egymásra elől-hátul habarccsal összeragasztják és középre szigetelőanyagot raknak.

[link]

Engem eléggé megfogott a dolog, van egy 10nm-es melléképületem, amit le kell bontani és újra építeni. Elgondolkodtam rajta, hogy ezzel a technikával lehetne megcsinálni.

2022. jan. 22. 17:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Jól néz ki. Ahogy a képeken látom a szerkezeti stabilítást a gerendaváz adja. Tulajdonképpen a vázat kell jól megtervezni.

Az biztos hogy egy tökölős meló lesz.

2022. jan. 22. 17:35
 2/11 anonim ***** válasza:
77%
Nem jó, mert a fa vetemedik,zsugorodik és a habarcs ezért elrepedezik.
2022. jan. 22. 17:40
 3/11 A kérdező kommentje:
Ahogy olvasom előtte 1 évig szárítják a fát, hogy ne beépítés után zsugorodjon.
2022. jan. 22. 17:42
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Eltérő a hőtágulása a fának és a habarcsnak, ezért idővel megrepedezik a habarcs.
2022. jan. 22. 17:45
 5/11 Valentino BROssi ***** válasza:
93%
Magyarán ez egy fachwerk baromi igénytelen embereknek. Nagyon sok fát pazarol, de legalább azt sem használja okosan szerkezeti tartóelemnek, inkább csak falkitöltő anyagnak. A dolog ott bukik meg, hogy mi magyarok amúgy sem nagyon szeretjük karban tartani az épületeinket - márpedig itt a homlokzat 80%-a 5-10 évenként újrafestést, felületkezelést fog igényelni - gondolom ezek az óriási tető túlnyúlások is azt szolgálják, hogy minél kevésbé legyen kitéve a fal az időjárás viszontagságainak - egy 10 négyzetméteres épület elég hülyén nézne ki egy rá valónál kétszer nagyobb tetővel.
2022. jan. 22. 19:35
 6/11 anonim ***** válasza:
Jól néz ki, de semmi értelme. Aki ebből fel tudja építeni, az téglából is és az alap, nyílászárók, tető, gépészet, belső burkolatok, ajtók, stb ugyanannyiba kerül, tehát ha olcsóbb is a fal anyaga, mint téglából, összességében nem lesz jelentősen olcsóbb a ház. Ráadásul, ahogy már írták, ez a vastag habarcsréteg fával kombinálva biztos megrepedezik.
2022. jan. 22. 20:20
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Művészemberként nagyra értékelem az ilyen kreatív ötleteket, mert hihetetlenül hangulatos életteret ad egy ilyen épület, főleg a sok-sok színes üveggel. Ezeknek az egyedi kis házikóknak már egyszerűen lelkük van.

A gipszkartonon, ikeján és laminált padlón szocializált fantázia nélküli negatív hozzászólókkal meg nem kell törődni...

Építsed csak meg! Hajrá!

2022. jan. 22. 21:05
 8/11 anonim ***** válasza:
62%

Nem teljesen hülyeség, de könyörgöm nézd már meg hol építik. A tajgán. 3-4 hónapig él a természet, ennyi a meleg idő. 8 hónapig semmi bogár, nálunk meg márciustól novemberig boldogan rág a szú. Náluk egész évben párás a levegő, idehaza az augusztusi 35°C-ban szétszáradna az egész. Semmit nem jelent, hogy 1 évig szárították, amint jön egy esősebb idő a fa felszívja a levegőből a párát.

Ja és ők nem 200 ezer forintért vesznek fűrészárut, kimennek az erdőbe és láncfűrész/UAZ benzin árából kihozzák, tehát akkor sincs semmi, ha mindössze 10 évet bír a kajiba, összedobnak másikat nyáron.

2022. jan. 23. 08:26
 9/11 A kérdező kommentje:

Hát mondjuk én is így vagyok, hogy kimegyek az erdőbe és hozok hozzá fát.:D És mielőtt bármit mondtok, miénk az erdő.

De értem a gondokat a konstrukcióval, még átgondolom.

2022. jan. 23. 13:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát egy melléképületen polgárpukkasztásnak esetleg még elmegy. Viccnek jó. De amúgy számomra nem esztétikus. Valahogy nagyon igénytelen kinézete van. Ennél lentebb már csak ez lenne: [link]
2022. jan. 24. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!