Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 5% áfával igénybe vehető a...

5% áfával igénybe vehető a zöld hitel?

Figyelt kérdés
A generálkivitelezői szerződést még a zöld hitel kihirdetése előtt kötöttük meg 5% áfával. Az építkezés jövőre időjárás függvényében indul, tehát akár már januárban elkezdődhet.

2021. dec. 24. 07:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Termeszetesen igen.
2021. dec. 24. 13:43
 2/19 anonim ***** válasza:
39%
Kizárólag akkor ha CsOK igénylés van mellé, mert ezt írja a jogszabály.
2021. dec. 24. 14:26
 3/19 anonim ***** válasza:
35%

2-es nem kell hulyeseget irni. Nem csak csokkosoknak 5% a generalos szerzodes.

Zold hitel sem fugg a csoktol.

Az egyeduli osszefugges az hogy csokkosoknak nulla kamatozasu a zold hitel.

2021. dec. 24. 14:55
 4/19 anonim ***** válasza:
25%

[link]

Akkor tessék olvasni ;) bankosként írtam talán egy picurival többet tudok,mint te :)))

2021. dec. 24. 15:13
 5/19 anonim ***** válasza:

Igen félrevezethető a kommentem... Nem a zöld hitel mellé kella CSOK hanem az Afa visszaigényléshez.

Így már remélem érthető. :)))

2021. dec. 24. 15:14
 6/19 A kérdező kommentje:

Jobban kellett volna részleteznem. 😅

Egyedülállóként építkezek, gyerek nincs, és barátnőm sincs. Szóval ha lesz is nem mostanában.

A település ahova épül a ház nincs rajta csok települések listáján, tehát a csokos "ingyenpénzeket" nem lehet igénybe venni.

Az egyetlen kedvezmény lehetőség tavai szerződés kötéskor az 5 % áfa volt. Én ki se fogom fizetni a 27%ot azt a kivitelező intézni. Én csak az 5%ot fizetem ki nekik.

2021. dec. 24. 15:57
 7/19 anonim ***** válasza:
53%

Új lakásépítés esetén az 5%-os lakásáfát azok a támogatott személyek tudják visszaigényelni, akik generálkivitelezővel építkeznek és az építkezéshez CSOK-ot is vesznek igénybe. A jogosultsághoz ez esetben is elegendő akár 1 meglévő vagy vállalt gyermek után igényelni az új lakásépítésre adható családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK).

Nem tudom mit szeretnél pontosan meg mit akarsz kifizetni és mit nem. De tessék a NAV oldalát megnézni .

2021. dec. 24. 16:09
 8/19 anonim ***** válasza:
0%

Értettem a kérdést és a válasz helyes ;) mivel az 5%-os ÁFA visszaigénylésre CSOK igénylés nélkül NEM JOGOSULT!

Jogszabályokat nem ártana böngészni.

Duzzogni meg köpködni lehet, mert nem az van ahogy ti kitaláltátok de attól még így van. PSZÁF-hoz is lehet menni megkérdezni.

2021. dec. 24. 16:49
 9/19 A kérdező kommentje:

Én nem is akarom vissza igényelni az 5% áfát. Hanem 5% áfát fizetek a kivitelezőnek 27% helyett, mert erre jogosult vagyok.

A kérdés továbbra is az, hogy 5%áfaval történő épitkezésnél igénybe vehetem e a zöld hitelt?

Műszai előírásokat teljesíti a ház.

2021. dec. 24. 19:17
 10/19 anonim ***** válasza:
66%

Nem kedves bankos, ahelyett hogy jelenthetnèd a valaszom inkabb felfoghatnad a kerdest lasd kerdezo utolso valaszàt.

Milyen bankos vagy? Csak higy oda veletlenul se menjek.

2021. dec. 25. 06:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!