Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyiért lehetne eladni a...

Mennyiért lehetne eladni a telkemen lévő faházat?

Figyelt kérdés

16 éve épűlt faházat a fahaz.

Csak a faházat szeretném eladni. Benne lévő cuccokat nem. Nincs el bontva. Az a vevő dolga lenne. De segitek

Nagy vonalakban amit tudni kell róla:

- 30 m²

-Téliesített

-Zsindely tetős. Alatta osb 10 es.

Szarufak 10x5 ös.

- szigetelés üveg gyapot, falban és a padláson is.

- kívűl 18mm x 15 cm lambéria vagy hajópadló borítás.

Belűl gipszkarton mindenhol.

Tető 10x10 es gerendákkal van meg csinálva. Vagyis a szelemen.

Maga a ház nagyon jó állapotban van. A lambéria kicsit megviselt itt ott, mert az előző tulaj nem foglalkozott vele s hagyta szarrá ázni.

Plusz az ablakojnal is folyik be a víz.

Kepeket később tudok felrakni ha sikerűl

2021. dec. 16. 16:59
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Most nézem már az első mondat rossz. Elnézést úgy másoltam ki a piszkozatból s még módosítottam rajt. S nem figyeltem hogy rosszúl jelent meg
2021. dec. 16. 17:00
 2/11 anonim ***** válasza:
46%
Attól tartok, hogy szinte megválaszolhatatlan kérdés ill. folyamatos alku mellett próbálkozások útján lehet bármilyen eredményre jutni. Ha neked nem kell már és inkább szabadulnál tőle, akkor talán jól jársz, ha odaadod annak, aki le- ill. szétbontja és ingyen (azaz neked pénzbe nem kerülő módon) elviszi. A szakszerű szétbontás nem könnyű, sok hulladékkal jár, a szállítás hasonlóképpen.
2021. dec. 16. 17:20
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nézegesd a Jófogás hirdetéseket és abból próbálj tájékozódni!

[link]

Van 30 m2-es 250ezerért, de 1 millió fölött is.

Tegyél fel jó képeket TAVASSZAL(!) és a legdrágábbtól valamivel olcsóbban. Utána,ha nincs érdeklődés, viheted lejjebb.

2021. dec. 16. 17:48
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
Én csak annyit tudok, hogy nekem biztos nem kéne. El kell bontani szakszerűen, szállítani, újra felépíteni. A gipszkartont meg szerintem nehéz épen leszedni. Újra összerakva már nem lesz olyan, csak ha költök még rá. De persze van olyan aki megveszi, és az előttem válaszolóval értek egyet, minél előnyösebb képek, az ár magasabbról indulva lefelé, ha nem érdeklődnek elegen.
2021. dec. 16. 18:02
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem nem kell, hanem ugyan ezt felépítjük csak téglával. Nekünk a fa nem jön be. Számunkra a tégla a nyerő. De meg próbálok fényképet valahogy beilleszteni.
2021. dec. 16. 18:19
 6/11 anonim ***** válasza:
32%
Telekkel együtt biztos lenne rá vevő.
2021. dec. 16. 18:34
 7/11 anonim ***** válasza:
33%

3-as vagyok

Abból kiindulva, hogy egy 30 m2-es faház többmilliós tétel, ha jó állapotú, tehát nem dől összevissza és nem korhad, akkor van fantázia benne használtan megvenni.

Természetesen, ha a falak nem egyben, vagy elemenként szedhetők ki (fal+szigetelés+gipszkarton) hanem lécenként, akkor csak a csupasz faház amivel számolni lehet.

Mi vettünk használt faházat 6 éve, olcsón, de eszünkbe nem jutott házilag nekiesni. Hoztunk egy ácsot, aki megszámozta az elemeket, hogy minden ugyanoda kerüljön majd vissza, szakszerűen szétbontotta és szakszerűen összerakta helyben. Neki fizettünk összesen 200ezret és van egy tökéletes nyaralónk, nagyjából mindent beleszámolva kevesebb mint negyedáron

2021. dec. 16. 18:45
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem nem dől össze vissza. Ami korhadás van az a kűlső hajópadló boritásnál van pár helyen mert előző tulaj nem lazurozta időben. De ettől függetlenűl tökéletes állapotban van.
2021. dec. 16. 18:59
 9/11 anonim ***** válasza:
27%
Szét kell szedni, szállítani kell, össze kell szerelni. Nekem ingyen sem kéne. Főleg a szállítás drága.
2021. dec. 16. 20:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Azok a faházak, amiket úgy hirdetnek, hogy elbontható, azok máshol felépíthetőek! Azért, mert panelekből állnak, házgyári házak! Az más kérdés, hogy a Te házad a 10x5-ös szerkezet miatt, ezeknél a házaknál, de nem elbontható sérülésmentesen! Azért ér többet, mert ezek a házgyári házak 5cm-es szerkezetből épültek, azon kívül ugyanígy lambéria, majd belül valamilyen szigetelés, jellemzően hungarocell, majd azon furnér lemez! A gipszkartonnál mire minden csavart megtalálsz és elbontod, az gyak. kuka. Annak elszállításáért még fizetni is kell. A falak épségben nem elbonthatóak ha szögelve van! Amire baromira nagy az esély, ugyanis a szög egy jobb kötést tesz lehetővé (mivel az hajlik, nem törik). Elbontani bármit ellehet, de véleményem szerint nem nagy az esély arra, hogy az újra felépíthető.

Köze nincs a kérdéshez, de ha megkérdezhetem mi a probléma a faházzal, ha egyszer ugyanez épülne föl téglából? Ha belül karton, akkor az belülről külalakban semmiben nem különbözik egy téglaháztól. Kívülről lefeszíted róla a lambériát, mert ha nem egészséges, akkor nem maradhat, felcsavarozol rá OSB-t, és ha felragasztasz rá 20cm szigetelést, és leszínezed, kívülről sem tér el külalakban egy téglaháztól. A 20cm-es szigetelés, plusz 10cm-es a falban pedig kiváló szigetelésképességű házat eredményez, könnyen kifűthető. Ablakokat cserélni kell kétrétegűre! Ha egészséges a vázszerkezet, ebből egy korrekt házat lehet csinálni bontás nélkül is! Ha a belső szerelés alakulna át, akkor is akár lelehet szerelni mindent aljzatban, a karton javítható a felállásoknál!

2021. dec. 17. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!