Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Új kémény szeretnék építetni,...

Új kémény szeretnék építetni, mennyibe kerülhet?

Figyelt kérdés

Üdv!

Nem tudom hogy az utóbbi évtizedekben milyen technológiák és módszerek lettek, és az árukat meg főleg nem tudom.

Egy sima szobai kályha számár lenne, egy összesen max. 7 méter magas kémény.

Gondolom árban különbözhetnek, de minél olcsóbb és normális kéményre gondoltam. Mennyibe kerülhet úgy cakk-pakk?

2021. dec. 3. 06:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Kb 300.000 egy kémény renszer, aztán, ha meg tudod magadnak építeni, akkor annyi, ha kell hozzá kőműves, akkor 2fő 2napi díja, minimum 80.000, ha ismerős a kőműves...

De vannak úgynevezett szerelt kémények, azok némileg olcsóbban kijöhetnek, de nem sokkal.

Én az 1. Opciót csináltam 2 éve netes leírások alapján. Akkor vettem 230körül a kémény rendszeremet.

+ még a tetőn kellett bádogozni kicsit utána, az egy 50ből megvolt, de asztalos cagyok, értenem kell mindenhez is :D

2021. dec. 3. 09:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Montel kéményt ajánlom vagy Bakonytherm-et, olcsóbb mint a Leier, de minőségben nincs számottevő különbség. 7m-es kémény anyagár kb. 200 ezer forint. Felépíteni nyilván kőműves tudja ha Te magad nem tudod!
2021. dec. 4. 07:52
 3/3 A kérdező kommentje:

1: köszönöm a választ!

2: a Bakonytherm drágább mint a Leiter, most néztem meg. Ahogy nézem, egy 6.66 méteres 219 000-ft. a Leiternél...

Köszönöm a választ! :)

2021. dec. 5. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!