Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Felhasználhatom én a páraátere...

Felhasználhatom én a páraáteresztő fóliát erre?

Figyelt kérdés
készül egy autó garázs. Amit belülről le is fogok szigetelni. A tető osb lap erre menne a páraáteresztő fólia arra a lécezés amire a cserepes lemez tető. A fólia még régről megmaradt gondoltam felhasználnám.
2021. nov. 16. 14:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Inkább rendes tetőfoliát használnák nem akkora tétel.Esetleg a osb alá de valahogy szelőztetni is kellene.
2021. nov. 16. 19:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Mi szükség párnafára (lécezésre) cserepeslemeznél ha egyszer OSB-t raksz? Egyébként nem volna olcsóbb a zsindely, ha már OSB-t raksz? Esztétikus, nem kopog! Azt vágod, hogy a lemezen kopog az eső? Ha a garázs közel van a házhoz simán behallatszik ha esik az eső (nagyobb zápor), ha jég esik akkor meg k... hangos!

Cserepes lemez m2-e közel 4000 forint, zsindely m2-e 2300 forint. És megspóroltad a tetőléc árát is (bár azt továbbra sem értem miért kell).

OSB alá tök felesleges a fólia, az fölé kell! OSB "alá", a szigetelés után a sorrendben a párazáró fólia jön!

Régről maradt fólia, ha az, amire gondolok, akkor az semmire nem jó, egy hulladék! Lapáttal verném szét a hátát annak, aki anno piacra sz-rta azt a hulladékot! Zsindelynél zsindelyalátétet kell alkalmazz, oda sem jó a régről maradt fólia! Olcsóbban jössz ki és jobb is, gondold meg. Egyedül arra kell ügyelni, hogyha szeles helyen van, akkor szögelési rendet betartani, szélét, indítósort ragasztani okvetlen!

Kapsz hozzá szellőzőt is, azt is illik beépíteni!

2021. nov. 16. 20:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Ugy néz ki a dolog. Lentről felfele nézve. Elsőnek az osb lap. Fölé a párazáró fólia mastermax, rá a hosszlécezés aztán ellenlécezés es a cserepes lemez. A cserepes lemez szinten már megvolt. Osb lapot azert vettem mert alolról meg le lesz nikecelel szigetelve (ahogy a garazs tobbi része is belülről.
2021. nov. 17. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!